Dodik: Lažne tvrdnje SDA, nismo potpisali nikakav sporazum o ANP

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Avg.2019, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Lažne tvrdnje SDA, nismo potpisali nikakav sporazum o ANP

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je danas da su u saopštenju Stranke demokratske akcije (SDA) lažne tvrdnje da su on i lideri HDZ-a Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović potpisali sporazum u kojem se pominje Godišnji nacionalni plan (ANP) za članstvo u NATO-u, bilo u izvornom, bilo u modifikovanom obliku.

"Pozivam i njih u SDA i sve druge da pažljivo pročitaju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << tačku 3. sporazuma i uvere se da takva formulacija tamo ne postoji. Mi smo spremni da sprovedemo sporazum koji smo potpisali, ali nismo spremni da sprovodimo ono što neko tumači da smo potpisali", kazao je Dodik za agenciju Srna.

SDA je danas saopštila da je jedino rešenje za prevazilaženje trenutnog zastoja u procesu evroatlantskih integracija i formiranju Saveta ministara usvajanje modifikovanog ANP-a, koji je zakonska obaveza i deo sporazuma koji su potpisali lideri SDA, HDZ-a i SNSD-a.

Iz SDA su naveli da će odbijanje dijaloga i kompromisnog rešenja imati negativne posledice za proces formiranja Saveta ministara, nastavak evroatlantskih integracija i ukupnu situaciju u BiH.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Lažne tvrdnje SDA, nismo potpisali nikakav sporazum o ANP

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Avg.2019

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je danas da su u saopštenju Stranke demokratske akcije (SDA) lažne tvrdnje da su on i lideri HDZ-a Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović potpisali sporazum u kojem se pominje Godišnji nacionalni plan (ANP) za članstvo u NATO-u,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.