Izvor: RTS, 12.Avg.2021, 09:04

Bitka sa požarima u Grčkoj širi se na Peloponez, evakuisano 20 sela

Pošto je požar na grčkom ostrvu Evija stavljen pod kontrolu, glavna bitka sa vatrenom stihijom seli se na poluostrovo Peloponez, gde je evakuisano dvadeset sela.
U Grčkoj je za manje od dve nedelje uništeno više od 100.000 hektara šume u najgorim požarima od 1937. godine.

Vatrogasci na Peleoponezu zasad uspevaju da spreče vatru koja preti nepristupačnom području >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prekrivenom borovom šumom.
U nekoliko slučajeva vatrogasci su dejstvovali po delovima Gortinije, dok su u susednom području planine Mainalo građevinske mašine stvorile barijere kako bi sprečile prodor vatre.
I lokalno stanovištvo bori se sa vatrenom stihijom, zajedno sa vatrogascima, kako bi zaštitili kuće.
U gašenje požara uključeni su helikoteri i avioni.
Na ostrvu Eviji gde su požari bili najžešći, meštani se pitaju od čega će živeti, budući da je vatra, pored borove šume, progutala i njihovu stoku.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NASTAVLJA SE BITKA SA POŽARIMA U GRČKOJ: Evija pod kontrolom, novo "bojno polje" Peloponez - evakuisano dvadeset sela

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2021

Pošto je požar na grčkom ostrvu Evija stavljen pod kontrolu, glavna bitka sa vatrenom stihijom seli se na poluostrovo Peloponez, gde je evakuisano dvadeset sela...U Grčkoj je za manje od dve nedelje uništeno više od 100.000 hektara šume u najgorim požarima od 1937. godine...Vatrogasci na Peleoponezu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.