Albanija zaplenila 2 tone marihuane

Izvor: B92, 13.Feb.2014, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanija zaplenila 2 tone marihuane

Tirana -- Albanske vlasti zaplenile su dve tone marihuane, skrivene u stenovitom delu zaliva na poluostrvu Karaburun, a namenjene za Grčku i Italiju.

Policija je saopštila da ispituje sedam osumnjičenih u vezi sa zaplenom na poluostrvu koje se nalazi 150 kilometara jugozapadno od glavnog grada Tirane.

Zaplenjen je i minibus kojim je, kako se pretpostavlja, marihuana trebalo da bude transportovana dalje.

Albanija, jedna od najsiromašnijih evropskih zemalja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proizvodi velike količine marihuane i tranzitna je tačka za azijski heroin.

Policija je prošlog meseca zaplenila ukupno 3,6 tona kanabisa, 12 kilograma heroina i kokaina, i uhapsila 98 ljudi.

Vlada Albanije je istakla da je borba protiv proizvodnje i trgovine drogom glavni prioritet na njenom putu ka EU.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Albanija: Zaplenjene dve tone marihuane

Izvor: Radio 021, 13.Feb.2014

Albanske vlasti zaplenile su dve tone marihuane, skrivene u stenovitom delu zaliva na poluostrvu Karaburun, koje su bile namenjene za Grčku i Italiju, saopštila je policija.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.