Tramp se ne šali – uredba o društvenim mrežama čeka na potpis

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 28.Maj.2020, 10:14

Tramp se ne šali – uredba o društvenim mrežama čeka na potpis

Zvaničnici nisu saopštili više detalja, pa je još uvek nejasno kako bi Tramp mogao da ispuni svoje obećanje da će zatvoriti privatne kompanije, uključujući i Twitter.

Predsednik SAD je u sredu najavio da će zatvoriti kompanije koje se bave društvenim mrežama zbog navodnog mešanja u izborni proces.

Trampove pretnje su usledile nakon što je Twitter njegovoj objavi o glasanju poštom dodao napomenu „proverite podatke“.

Džek Dorsi, izvršni direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Twitter-a, objasnio je da je Trampovom tvitu dodata napomena jer bi mogao ljude da dovede u zabludu da ne moraju da se registruju kako bi glasali.

Pravni stručnjaci tvrde da Prvi amandman američkog ustava značajno ograničava Trampov manevarski prostor i mogućnost da stvarno zabrani društvene mreže.

Izvršni direktor Facebook-a Mark Zakerberg je rekao za Foks njuz da cenzurisanje društvenih mreža nije baš pravi potez administracije koja je navodno zabrinuta zbog cenzure.

Za razliku od Twitter-a, Trampova objava o glasanju poštom je na Facebook-u ostala netaknuta.

Konzervativci osećaju da društvene mreže ućutkuju konzervativne glasove. Strogo ćemo ih regulisati ili potpuno ugasiti„, napisao je Tramp na Twitter-u.

Istakao je da velike tehnološke kompanije pokušavaju da pred izbore iskoriste svoju moć i da „više nema slobode“ ako uspeju u tome.

Nikada neću dozvoliti da se to dogodi! Probali su jako i 2016, ali su izgubili. Sada su potpuno poludeli. Ostanite uključeni„, napisao je Tramp.

Donald Tramp redovno koristi Twitter i na njemu objavljuje i najvažnije odluke američke administaracije, a prati ga više od 80 miliona ljudi.

Izvor: RTS

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.