Tramp tvituje protiv Tvitera, preti gašenjem društvenih mreža

Izvor: RTS, 27.Maj.2020, 16:07

Tramp tvituje protiv Tvitera, preti gašenjem društvenih mreža

Predsednik SAD Donald Tramp preti da će zatvoriti kompanije koje se bave društvenim mrežama zbog navodnog mešanja u izborni proces. Ovo je eskalacija njegove retorike koja je usmerena na tehnološke divove zbog njihove navodne pristrasnosti i protivljenja konzervativnoj retorici.
Donald Tramp smatra da društvene mreže imaju maligni uticaj na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izbornu kampanju i da zato treba da budu ugašene.

"Republikanci smatraju da društvene mreže ućutkuju glas konzervativaca. Mi bismo regulisali njihov rad, ili ih zatvorili, pre nego što bismo dozvolili da se to desi", naveo je Tramp na Tviteru.
Istakao je da su oni to pokušali i 2016, ali da nisu uspeli.
"Ne smemo da dozvolimo da se sofisticiranija verzija toga opet dogodi. Isto kao što ne smemo da dozvolimo da se u našoj zemlji ukoreni glasanje putem pošte. To bi omogućilo varanje, falsifikovanje i krađu glasova. Onaj ko najviše vara tako će odneti pobedu. Isto tako je i sa društvenim mrežama", naveo je Tramp.
Ove objave usledile su nakon što je u fusnotu Trampove objave o glasanju poštom Tviter dodao napomenu "proverite podatke".
Prošle godine, Trampova administracija je tražila od društvenih mreža da direktno Beloj kući prijave platforme poput Tvitera i Fejsbuka, ako smatraju da ih kažnjavaju zbog njihovih političkih stavova.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp zapretio društvenim mrežama posle upozorenja Tvitera

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Maj.2020

Predsednik SAD Donald Tramp je danas društvenim mrežama zapretio novim propisima ili čak i zabranom njihovog rada...Tramp je to učino dan pošto je Tviter na dve njegove Tviter poruke dodao napomenu o potrebi provere podataka koje je predsednik izneo u njima...Kako ukazuje agencija AP predsednik...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.