Izvor: Luftika.rs, 05.Jul.2023, 16:15

Sanja Marinković iskreno o razvodu braka: „Bila sam emotivna sponzoruša, smetala mu je moja ambicioznost“

Sanja Marinković, već 20 godina na ružičastoj televiziji vodi autorsku emisiju „Magazin In“. Popularna voditeljka u emisiji „Preživeli“ na televiziji K1, otvoreno je govorila o svojim počecima, braku, ali i razvodu od supruga Aleksandra Uhrina sa kojim ima sina Strahinju.
RTS kao prva ljubav Dok sam studirala, razmišljala sam da bih mogla da se bavim voditeljskim poslom i tada sam pitala komšiju, koji je bio reditelj u RTS-u, da li kod njih postoje neki konkursi, gde bih ja >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << mogla da se prijavim.
Ispostavilo se tada, da su posle ne znam koliko godina, tražili nova lica za „Jutarnji“ program. Ja sam bila jedna od 10-15 koje su prošle u uži krug.
Odabrali su me pored još mladih devojaka i tako sam počela televizijsku karijeru – kaže Sanja i otkriva kako je nastala ideja za njenu autorsku emisiju „Magazin In“.
Dugo sam radila „Jutarnji“ na RTS-u. Za vreme bombardovanja sam sve vreme radila petkom. Čak sam i onu noć kada je pogođen RTS, radila. Odnosno vozač je došao po mene u 2.30h, da me vozi na posao, a samo dvadesetak minuta ranije je pogođena zgrada.
Ta situacija je bila preveliki stres za moju porodicu. Mojoj baki se tada oduzela ruka, koja joj se nikada nije vratila. To jutro sam isto servisirala program, koji se emitovao iz „Sava centra“. Celo bombardovanje sam radila petkom. Sa RTS-a sam otišla, ne zato što sam ja to želela, već zato što su postojali ljudi, koji su počeli da me mnogo kritikuju.
Zamerali su mi da se mnogo smejem kao voditelj „Jutarnjeg“ programa i da to nije primereno nacionalnoj televiziji.
Rekli su mi da ne smem da nosim svetle boje. Naišla sam na veliko šikaniranje tih nekih ljudi, koji su bili deo uredništva RTS-a nakon bombardovanja.
Oni su mene tim svojim kritikama oterali i hvala im na tome, jer ja nikada ne bi imala svoju autorsku emisiju, da nije bilo njih – kaže Sanja i dodaje:
U trenutku kada sam ja vodila Jutarnji program i zarađivala svoj honorar, koji nikada nisam dobila, usledio je poziv od Zorana Predića da pređem na „Yu info kanal“, jer mu se dopala moja harizma i način na koji komuniciram sa kamerom.
Tada sam mu rekla da ću da probam da napravim svoju autorsku emisiju i zahvalila sam mu se na šansi i poverenju koje mi je ukazao.
Zajedno sa Vesnom Dedić, koja mi je puno pomogla, sele smo u neku kafanu i slagale „Magazin in“, pravile smo kako treba da izgleda.
Odnela sam koncept Prediću i tako je sve počelo – kaže Sanja i otkriva koji gost joj nikada nije bio u emisiji.
Zdravko Čolić mi nikada nije bio gost. Radile smo samo priloge, ali u studiju nikada nije bio. Zvala sam kada sam došla na TV Pink, nikada nije rekao da neće, ali nije se dogodio taj trenutak da se on pojavi-
Za prelazak na televiziju Pink, najveće zasluge ima Boško Jakovljević
Boško Jakovljević mi je uputio poziv te 2003. godine da pređem na TV Pink. Svidela mu se moja emisiji i kako ja to radim, pa je želeo da me predloži svojim tadašnjim urednicima.
U aprilu sam prešla i mnogo mi je lepo. Pored „Magazina in“, tada mi je pružena šansa da zajedno sa Boškom vodim emisiju pokojnog Minimaksa, koji se tada razboleo.
Kada se vratio sa bolovanja, usledio je poziv za emisiju „Sve za ljubav“, koja je takođe ostavila veliki pečat u mojoj karijeri – kaže popularna voditeljka.
Brak i razvod sa Aleksandrom Zahvaljujući emisiji „Sve za ljubav“, Sanja je učvrstila prijateljstvo sa Milanom Kalinićem, ali je tada upoznala i svog, sada već bivšeg supruga Aleksandra Uhrina.
Aleksandra sam upoznala jednog leta, kada sam ušla u montažu kako bi videla neke sekvence iz emisije. Kada sam ga ugledala, pomislila sam „Bože, pa gde se ovaj čovek krio sve ove godine“.
Bila je to ljubav na prvi pogled. Kroz posao smo se zbližili. Provodili smo vreme uglavnom pričajući telefonom, jer sam ja mnogo putovala. Ne znam kada je bio prvi trenutak kada smo se poljubili i počeli da se zabavljamo.
Ubrzo smo počeli i da živimo zajedno, ostala sam trudna i nakon rođenja Strahinje, rešili smo da se uzmemo. Venčali smo se vrlo neobično, na putu do aerodroma, išli smo u Pariz, kumovi su nam bili moj i njegov rođeni brat – ispričala je Sanja svoju neobičnu ljubavnu priču, a onda otkrila i zbog čega je došlo do razvoda nakon deset godina braka.
Bila sam emotivna sponzoruša. Ja sam se udala isključivo iz ljubavi i Strahinja je nastao iz iste te ljubavi. Rastali smo se, jer su se vremenom ugasile emocije, putevi su nam se razišli, uverenja o životu u dvoje su počela da nam se razlikuju.
Verovatno je počeo i da mu smeta taj moj javni život, jer sam ja pre svega jedna ambiciozna žena. Verujem da mu nije bilo prijatno da mu žena bude javna ličnost.
Imala sam uvek njegovu podršku i pratio je tu moju ambicionozt, ali jednostavno smo počeli da shvatamo da to više nije to. Često mu je smetala moja naivnost i što su ljudi koristili moj položaj i ime da bi ostvarili neki svoj cilj – kaže Sanja i dodaje:
Borili smo se da brak uspe, ali jednostavno nije moglo više. Emotivno smo se rastali pre par godina, ali nismo želeli da se razvedemo dok sve ne posložimo da Strahinja bude srećan.
Nije bilo bezbolno, ali dete nije ništa primećivalo, jer smo mi vreme provodili zajedno. Trudili smo se maksimalno da to funkcioniše kako treba.
Imam tu privilegiju da je Aleksandar zaista dobar otac i odlično se slažemo i o svemu se dogovaramo.
Zajedničko nam je starateljstvo, pa je dete podjednako i sa mamom i sa tatom. Svakoga dana komuniciramo jednako, kao kada smo bili u braku – zaključila je Sanja Marinković u emisiji „Preživeli“ na televiziji K1.
Sanja nikad izvini Marinković u epizodi „ovo su moje noge a ono bukti požarčić“

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

"BILA SAM EMOTIVNA SPONZORUŠA" Sanja Marinković prvi put iznela sve detalje o bivšem mužu, otkrila u kakvom su odnosu posle RAZVODA: "Nijie bilo bezbolno"

Izvor: Blic, 05.Jul.2023

Voditeljka Sanja Marinković otvoreno je govorila o svojim počecima, braku, ali i razvodu od supruga Aleksandra Uhrina sa kojim ima sina

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.