Loto listić od 1,58 milijardi dolara prodat na Floridi

Izvor: VOA, 09.Avg.2023, 17:15

Loto listić od 1,58 milijardi dolara prodat na Floridi

Listić vrijedan 1,58 milijardi dolara, na američkoj lutriji "Mega milioni" (Mega Millions), prodat je na Floridi, nakon gotovo četiri mjeseca bez pobjednika.   Pobjednički loto listić prodat je u jednoj prodavnici u Neptun Biču, saopštila je lutrija Floride, a pobjednički brojevi izvučeni u utorak veče bili su: 13, 19, 20, 32, 33 i 14. Dobitnika premije nije bilo od 18. aprila, zbog čega je nagradni fond bio treći po veličini u američkoj istoriji. Šanse za dobitak na lutriji "Mega milioni" su 1 u 302,6 miliona. Suma od 1,58 milijardi dolara biće isplaćena ako se pobjednik odluči za godišnje isplate u periodu od 30 godina. Međutim, dobitnici se obično odlučuju da im se premija isplati odmah u kešu, što je u ovom slučaju oko 783,3 miliona. Nagrada će biti još više umanjena zbog federalnog, ali i državnog poreza. Listići za "Mega milione" prodaju se u 45 država, prijestonici Vašingtonu i na američkim Djevičanskim ostrvima. U Neptun Biču ima nešto više od 7.000 stanovnika i 26 kilometara je udaljen od Džeksonvila na atlantskoj obali Floride.  

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Srećka prodata na Floridi donela džekpot od 1,58 milijardi dolara, treći u istoriji SAD

Izvor: Danas, 10.Avg.2023, 00:10

Srećka lutrije "Mega milions" (Mega Millions), prodata na Floridi je vlasniku donela džekpot od 1,58 milijardi dolara posle nedelja iščekivanja ko će dobiti toliku glavnu nagradu.  

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.