Kako da započnete sopstveni biznis u 2015. godini (da, konačno)!

Izvor: Story, 08.Feb.2015, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da započnete sopstveni biznis u 2015. godini (da, konačno)!

Znamo kako to ide–godina pred nama je prepuna obećanja, a prazno platno januara dozvoljava nam da planiramo i pucamo i na Mesec. Obećavamo sebi da ćemo baš ove godine konačno započeti taj posao koji će nam doneti zaradu.

foto: promo

Ali, nekada nismo potpuno sigurni da nam se vreme neće izvući ponovo.

Nudimo vam četiri jednostavne poslovne ideje kao inspiraciju!SLUŽBA ZA POSTAVLJANJE FOTOGRAFIJA. Imate li talenta za fotografisanje? Postoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << brojni uslužni foto servisi na netu na koje možete dodavati svoje fotografije da biste zaradili. Mnogi od njih plaćaju pristojne iznose za zanimljive i kreativne fotografije. Možda se nećete  obogatiti, ali to može biti dobar način da sa drugima podelite svoj talenat za umetnost.AGENCIJA ZA UPOZNAVANJE PAROVA. Pokretanje sopstvene agencije za upoznavanje parova postalo je mnogo lakše zahvaljujući najnovijim aktivnostima najvećih svetskih agencija za upoznavanje. Na primer, AnastasiasDate je upravo otvorila svoje usluge za nova tržišta. Potrebno je samo da registrujete svoju agenciju, svoje prijateljice i zaradite pomažući im da uspostave komunikaciju sa momcima širom sveta. Ko kaže da biznis i zadovoljstvo ne idu ruku pod ruku?FRIZERSKI SALON. Da li ste oduvek sanjali da postanete frizer? Nije tako teško vratiti se nazad u klupu i naučiti osnove frizerskog zanata.   (Najvažnije je da umete sa ljudima. Budite sami svoj šef i zaradite za pristojan život!PRODAJA NA NETU. Danas je, lakše nego ikada pre, osnovati sopstvenu prodavnicu na netu. Pokušajte da osmislite robu ili popularni proizvod visoke vrednosti koji obezbeđuje pristojnu zaradu,a još uvek nije dovoljno zastupljenna  online tržištu.UKRAŠAVANJE. Jeste li vešti u korišćenju četke za bojenje? Obraćaju li vam se prijatelji kada im je potrebna pomoć da zalepe tapete? Osvežite svoje veštine i započnite sopstveni posao u komšiluku. Pronađite lokalne klijente za dobar novac! A evo kako da NE propadnete kao prošle godine i one pre nje!Počnite od finansija. Pre nego krenete u novi posao, trebalo bi da napravite finansijski plan. Koliko možete da priuštite? Da li ste istražili tržište? Kakav vam je rezervni plan? Glavni razlog zbog koga projekti ne uspevaju je ne postojanje plana.Uradite nešto što je izvodljivo. Drugi problem nastaje kada dopustite da vam snovi izmaknu kontroli. Pokušajte da mislite u pravcu onoga što možete da ostvarite. Budite realni kada postavljate ciljeve i procenjujete svoje sposobnosti.Ne ulažite previše novca. Nikada nije pametno mnogo ulagati u neku ideju, a onda se nadati da će ona zaživeti. Neke od najboljih ideja su one koje su male, a mogu da donesu potencijalno dobru zaradu. Pažljivo razmislite i ne zalećite se!Napred. Ako ste sasvim sigurni da ste uradili domaći zadatak i da ste namirisali nešto dobro, onda dajte sve od sebe da to i uspe. Ne odugovlačite – krenite!

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.