Žele ga mrtvog zbog para!

Izvor: S media, 26.Maj.2010, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žele ga mrtvog zbog para!

Porodica haškog optuženika želi da proglasi Ratka Mladića mrtvim kako bi dobila tri miliona od njegove penzije i uknjižila stanove koji se sada vode na generala

Darko Mladić, sin najtraženijeg haškog optuženika, potvrdio je za Preš da će njegova porodica podneti sudu u Beogradu zvaničan zahtev da se Ratko Mladić proglasi mrtvim! Advokat porodice Milan Šaljić kaže da će, ukoliko sud >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << proglasi Mladića mrtvim, prvo tražiti njegove zaostale penzije, a onda i prevesti imovinu na nekog od članova Mladićeve porodice.

Da bi neko sudski bio proglašen mrtvim, po zakonu, potrebno je da ima više od 70 godina i da više od pet godina ne postoje nikakve informacije o njemu.

Država svoje, mi svoje

Darko Mladić, reagujući na izjave zvaničnika da neće odustati od potrage za Mladićem čak i ako ga sud proglasi mrtvim, kaže za P r e s s da porodica ovim postupkom nema nameru da sprečava državu da i dalje traga za njegovim ocem! Darko, međutim, ne želi da odgovori zašto su baš sada odlučili da pokrenu postupak kojim bi Ratka Mladića proglasili mrtvim i šta time žele da postignu.

- Mi nismo imali u vidu nikakvo sprečavanje traganja države za njim. Oni su se iz nekog razloga osetili prozvanim, ali naš motiv nema veze s tim. Ja ne želim da se petljam, niti sam bilo šta podneo, za to se javite advokatu Milošu Šaljiću. Ali, šta god da uradimo naš motiv nije da sprečimo državu da traga za njim. Da smo to hteli mi bismo to davno, ranije uradili - kaže Darko Mladić.

Na naše pitanje da li ovim postupkom žele da dođu do zaostalih penzija koje danas iznose oko tri miliona dinara, ali i imovine koja se danas vodi na Ratka Mladića, Darko neće da komentariše.

Advokat Miloš Šaljić kaže za Preš da će on u ime porodice podneti zahtev sudu da Ratka Mladića proglase mrtvim, jer „svi u državi tvrde da nemaju dokaz gde je".

Malo pritisak, malo penzija

- Zašto smo se sada odlučili na ovaj postupak? Zato što porodica više ne može da trpi svakodnevno maltretiranje i oni hoće normalno da žive. Znam da država neće odustati od Mladića, ali mislim da će porodici biti lakše. Ako sud odluči u našu korist odmah ćemo podneti i zahtev da se porodici isplate sve zaostale penzije Ratka Mladića, ali i da se imovina uknjiži na nekog od članova porodice - kaže Šaljić.

S druge strane, predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Hagom Dušan Ignjatović kaže za P r e s s da će se, bez obzira na odluku suda, i dalje tragati Ratkom Mladićem.

- I da sud proglasi mrtvim Ratka Mladića, potraga za njim se nastavlja sve dok ne budemo imali čvrst dokaz da on nije živ. Bilo je slučajeva da se ljudi proglase mrtvim, a da se posle ispostavi da su živi. Saradnja sa Tribunalom mora da bude privedena kraju - kaže Ignjatović.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.