Vukčević: Mladić nije bio u Karašu u vreme ubistva gardista

Izvor: Blic, 05.Okt.2011, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukčević: Mladić nije bio u "Karašu" u vreme ubistva gardista

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je danas da Ratko Mladić nije bio objektu "Karaš" u kasarni na Topčideru u vreme ubistva dvojice gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića 5. oktobra 2004. godine, kao ni bilo koji drugi haški optuženik.

"Istražili smo kretanje Ratka Mladića i utvrdili da u to vreme nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bio u Karašu, već na drugom mestu", rekao je Vukčević ali nije želeo da precizira na kom.

Rekonstruisano je, prema njegovim rečima, i kretanje svih drugih haških optuženika, koji su u to vreme bili u bekstvu, i utvrđeno je da niko od njih nije tada bio u Karašu.

Iako je tadašnja glavna tužilateljka Haškog tribunala Karla del Ponte pet dana pre ubistva gardista izjavila da se u kasarni na Topčideru krije Mladić, Vukčević je naveo da je ona "u dosta slučajeva promašila".

"To što kažem da Mladić nije bio tamo, ne znači da ja na bilo koji način delim rezultate prve istrage, za koju smatram da je loše urađena i da je teorija o ubistvu i samoubistu gardista labava", rekao je Vukčević gostujući na televiziji B92.

On je naveo da Tužilacštvo za ratne zlocicne podržava predlog pumonoćnika porodica ubijenih gardista da se Mladić ipak sasluša na tu temu i kaže d ali ima saznanja o likvidaciji gardista.

Povezane vesti: Treba naći ubice gardista, pa otkriti pomagače u pravosuđu Porodice gardista: Tužilaštvo da kaže gde je bio Mladić u vreme pogibije Porodice ubijenih gardista traže saslušanje Mladića Porodice veruju da je gardiste ubilo Mladićevo obezbeđenje Ispitati Mladića u vezi sa ubistvom gardista

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.