Vestervele: Srebrenica ne sme nikada da se ponovi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2010, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vestervele: Srebrenica ne sme nikada da se ponovi

BERLIN -

Nemačka i njeni saveznici složni su da Srebrenica ne sme više nikad da se ponovi, izjavio je danas u Berlinu nemački ministar spoljnih poslova Gido Vestervele, a prenosi to ministarstvo.

"15 godina od strašnog masakra u Srebrenici naše misli su sa ubijenima, njihovom rodbinom i porodicama", rekao je Vestervele.

Ministar spoljnih poslova Nemačke apelovao je na političare iz regiona da uprkos bolnim sećanjima iz rata "ne propuste priliku da uspešno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sarađuju u duhu zajedničke evropske perspektive".

Vestervele je pozvao da se intenziviraju napori u cilju hapšenja generala Ratka Mladića, optuženog za zločin u Srebrenici.

Sutra se navršava 15 godina od ulaska snaga Vojske Republike Srpske u Srebrenicu, muslimansku enklavu u istočnoj BiH, koja je formalno bila pod zaštitom UN i u kojoj je, potom, izvršen masakr nad stanovništvom.

Komemoraciji će prisustvovati više od 10.000 ljudi među kojima predsednik Srbije Boris Tadić, najviši zvaničnici zemalja regiona, predstavnici više evropskih zemalja, SAD i međunarodnih organizacija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.