Neophodno hapšenje Mladića

Izvor: S media, 10.Jul.2010, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neophodno hapšenje Mladića

Glavni tužilac Haškog tribunala Sergž Bramerc izjavio je da je hapšenje Ratka Mladića "neophodno za kredibilitet Evropske unije", prenosi danas nemački dnevnik Velt.

"Bez pravosudnog rada nema pomirenja i stabilnosti na Balkanu i to onda ostaje samo teoretska stvar", ocenio je Bramerc.

Kako javlja Radio Slobodna Evropa, on je rekao da nekim političarima, koji smatraju da je rat u BiH bio pre 15 godina, da je stabilnost Balkana važna i da treba >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << gledati u

budućnost, kaže da treba razgovarati s onima koji su preživeli masakr u Srebrenici.

"Za te žrtve, to nije nešto od juče. To je svaki dan", rekao je Bramerc i izrazio zabrinutost što je u "Srbiji oko 65 odsto populacije protiv Mladićevog hapšenja".

"Nije normalno da oni koji se smatraju odgovornim za najozbiljnije zločine na evropskom tlu posle Drugog svetskog rata budu viđeni kao heroji u jednom delu stanovništva", dodao je Bramerc.

U Srebrenici se sutra obeležava 15 godina genocida koji su počinile snage Vojske Republike Srpske nad više od 8.000 Bošnjaka u leto 1995. godine.
Pogledaj vesti o: Uhapšen Ratko Mladić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bramerc: Hapšenje Mladića test za kredibilitet EU

Izvor: Blic, 10.Jul.2010

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je danas da hapšenje bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića ostaje test za kredibilitet Evropske unije (EU), "na unutrašnjem i spoljnom planu". .."Mnogi političari su mi dali do znanja da je, ipak, 15 godina prošlo, da je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.