Veća nagrada, veća volja

Izvor: S media, 28.Okt.2010, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veća nagrada, veća volja

Povećanje nagrade za informaciju o Mladiću i Hadžiću pokazatelj volje države da se oni uhapse. Uklanjanje poslednje prepreke ka EU, izjavio Bruno Vekarić.

Odluka Vlade Srbije da poveća nagradu za informacije o haškim beguncima Ratku Mladiću na deset, a o Goranu Hadžiću na milion evra jasna je politička volja Srbije da završi obavezu prema haškom tribunalu i ukloni i >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << posledjnu prepreku koja joj stoji na putu ka Evropskoj uniji, rekao je zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić.

Vekarić je u telefonskoj izjavi Tanjugu rekao da je reč o dvojici begunaca koji čitav narod drže kao taoce, svoje porodice i buduće generacije.

"Mladićevi generali su u Hagu, kao i Hadžićevi saborci, a u našem narodu postoji samo jedan naziv za takve ljude", rekao je Vekarić.

Mladić vredi 10 miliona evra

Biće novca za informaciju o Mladiću

Vlada Srbije odlučila je danas da poveća nagrade za pouzdane i tačne informacije o tome gde se kriju dvojica haških begunaca.

Za Mladića je ranije nagrada iznosila milion, a za Hadžića 250.000 evra.

Odluku o tim nagradama doneo je Savet za nacionalnu bezbednost 2007. godine, na predlog Akcionog tima za okončanje saradnje sa Haškim tribunalom.

Bramerc u Beogradu 15. novembra

Bulatović i Koštunica štitili Mladića

Informacije o tome gde se nalazi Mladić se dostavljaju MUP-u, a sredstva će biti isplaćena iz budžeta.

Nagradu za Mladićem raspisao je ranije i američki Stejt department u iznosu od pet miliona dolara.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Goran Hadžić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vekarić o Mladiću: Veća nagrada - jasan izraz političke volje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2010

BEOGRAD -..Odluka Vlade Srbije da poveća nagradu za informacije o haškim beguncima Ratku Mladiću na deset, a o Goranu Hadžiću na milion evra jasna je politička volja Srbije da završi obavezu prema haškom tribunalu i ukloni i poslednju prepreku koja joj stoji na putu ka Evropskoj uniji, rekao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Odluka govori o jasnoj političkoj volji Srbije

Izvor: NaDlanu.com, 28.Okt.2010

BEOGRAD, 28. oktobra 2010. (Beta) - Odluka Vlade Srbije da poveća na deset miliona evra nagradu za informaciju o Ratku Mladiću, pokazuje jasnu političku volju da Srbija završi svoju međunarodnu obavezu i ukloni poslednju prepreku koja joj stoji na putu ka EU, izjavio je u četvrtak zamenik tužioca...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.