Izvor: Blic, Tanjug, 26.Mar.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Vojska otklonila sve sumnje da štiti Haške optuženike

Vojska Srbije je otklonila sve sumnje da učestvuje u skrivanju bilo kog haškog optuženika, pa i Ratka Mladića, izjavio je danas u Banjaluci ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac.



„Samo moje prisustvo danas ovde je relaksirano od toga problema. Gospodin (glavni tužilac Haškog suda Serž) Bramerc, koji je danas u Beogradu, nije ni tražio da se sastane sa mnom i to pokazuje da ne postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nikakva sumnja u Tribunalu da Vojska Srbije učestvuje u skrivanju Mladića”, rekao je Šutanovac novinarima.

On je rekao da su ponekad zabrinjavajuće reči pojedinih pripadnika malih, minornih stranaka i nekih nevladinih organizacija, koje pokušavaju da optuže Vojsku Srbije u vezi Mladića.

Ocenjujući da je Mladić opterećenje za Srbiju na njenom evropskom putu, Šutanovac je rekao da to nije fer i korektno.

Kada je Ante Gotovina bio na Kanarskim ostrvima, Hrvatska je krupnim koracima išla ka Evropskoj uniji i njima niko nije stavio uslov za potpisivanje sporazuma s Evropom zato što Gotovina nije u Haškom tribunalu, rekao je Šutanovac. On je dodao da se od Hrvatske zahtevalo da u potpunosti sarađuje, a ne da završi proces saradnje s Haškim sudom.

„I od nas se zahtevalo da u potpunosti sarađujemo. Nažalost neko to potpuno sarađivanje čita kao konačno završavanje te saradnje i nama je želja da to što pre završimo”, naveo je Šutanovac.

Ministar odbrane Srbije je rekao da sve službe u Srbiji koje rade na tome, rade maksimalnim kapacitetima i da je potpuna saradnja s Hagom jedan od njihovih najvažnijih zadataka.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Šutanovac: Vojska ne krije Mladića

Izvor: B92, 26.Mar.2009

Banjaluka -- Vojska Srbije je otklonila sve sumnje da učestvuje u skrivanju bilo kog haškog optuženika, pa i Ratka Mladića, izjavio je ministar odbrane Dragan Šutanovac... "Samo moje prisustvo danas ovde je relaksirano od toga problema. Glavni tužilac Haškog suda Serž Bramerc, koji je danas u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.