Šutanovac: Mladić se lečio na VMA

Izvor: B92, 10.Jun.2011, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Mladić se lečio na VMA

Beograd -- Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac izjavio je da se haški optuženik Ratko Mladić lečio na VMA pre gotovo deset godina, pod lažnim imenom.

Prema tvdnjama Šutanovca, vojska nije pomagala u skrivanju nakon toga.

"Pre osam, ili devet godine, on je bio u toj bolnici zbog neke bolesti, ali ne pod svojim imenom", rekao je Šutanovac za američku novinsku agenciju AP.

On je dodao da je unutrašnja kontrola pokazala da Mladić "već duži >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << niz godina" nije imao veze sa Vojskom Srbije ili Ministarstvom odbrane.

Ratni komandant Vojske Republike Srpke Ratko Mladić uhapšen je 26. maja u selu Lazarevu kod Zrenjanina zbog optužbi pred Haškim tribunalom za ratne zločine u BiH.

Komentarišući navode Mladićevog advokata da se haški optuženik lečio od raka na VMA 2009. godine, Ssutanovac je rekao da je papir koji je on pokazao lažan i dodao da je "100 odsto siguran" da se ne radi o autentičnom dokumentu.

"Uporedili smo taj papir sa podacima iz svih vojnih bolnica i nismo našli nikakvu vezu. To nije čak ni dobar falsifikat", rekao je Šutanovac. On je ocenio da je Mladić ostavljen u kući svog rođaka u Lazarevu da umre i da je on "bio srećan zbog toga što su ga našli pre nego je umro".
Pogledaj vesti o: Uhapšen Ratko Mladić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.