Sirene za uzbunu prekinule suđenje Mladiću, on rekao: Obama naredio bombardovanje Sirije

Izvor: Blic, 05.Sep.2013, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirene za uzbunu prekinule suđenje Mladiću, on rekao: "Obama naredio bombardovanje Sirije"

Današnje suđenje Ratku Mladiću prekinuto je zbog vežbe evakuacije Haškog tribunala, a Mladić je na to rekao da je američki predsednik Barak Obama "naredio bombardovanje Sirije".

Za vreme svedočenja vojnog veštaka optužbe Ričarda Batlera u sudnici se začula sirena za uzbunu, a potom glas iz zvučnika koji je pozvao da se zgrada napusti kroz izlaze za vanredne situacije.

"Obama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << naredio bombardovanje Sirije", čuo se Mladićev glas, pre nego što je predsedavajući sudija Alfons Ori prekinuo zasedanje.

Svo osoblje napustilo je zgradu Tribunala na dvadesetak minuta, a zatim je saopšteno da je reč o vežbi, kakvih je i ranije bilo. Suđenje Mladiću, međutim, nije nastavljeno, iako je do kraja uobičajenog zasedanja ostao sat i po, zato što je optuženi već bio vraćen u sudski pritvor u Sheveningenu.

Tokom današnjeg ročišta, veštak Batler komentarisao je brojne dokumente Vojske Republike Srpske iz vremena posle zauzimanja Srebrenice, 11. jula 1995.

Tadašnji komandant VRS, general Mladić optužen je za genocid nad oko 7.000 muslimanskih muškaraca iz Srebrenice u danima posle ulaska te vojske u enklavu koja je bila pod zaštitom UN.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.