Rojters: Mladić živeo slobodno u Beogradu do 2002. godine

Izvor: Blic, 30.Maj.2011, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rojters: Mladić živeo slobodno u Beogradu do 2002. godine

BEOGRAD - Povodom spekulacija koje su se u javnosti pojavile o lokacijama na kojima se Ratko Mladić krio prethodnih godina, njegov prijatelj Aleksandar Mihailović rekao je danas britanskoj agenciji Rojters da je haški optuženik živeo slobodno u svojoj kući u Beogradu do 2002. godine.

"Bio je veoma aktivna osoba tokom tog vremena. Voleo je pesme, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rakiju, da pojede - bio je veoma normalna osoba", kazao je Mihailović, zamenik predsednika građevinske firme "Stankom", koja je izgradila Mladićevu kuću.

Mladić je u posleratnim godinama bio veliki ljubitelj fudbala, posećivao je restorane u Beogradu, zavisio od svoje vojne penzije, a mnogi su od njega tražili savet i pomoć, rekao je Mihailović Rojtersu.

Mihailović, čija se kuća nalazi u blizini Mladićeve, tvrdi da je bivši komandant bosanskih Srba bio u Beogradu za vreme NATO bombardovanja 1999. godine.

On je rekao da je Mladić, međutim, 2002. godine "jednog dana nestao" i dodao da samo ratni lider bosanskih Srba "može kazati šta se desilo potom".

Mihailović kaže da je Mladića upoznao 1991. godine, kada je od njegove firme tadašnja vlada naručila izgradnju 800 vojnih stanova.

Prema njegovim rečima, firma je bila kasnije bila aktivna u regionu u kojem su živeli bosanski Srbi.

Od tada je, kako tvrdi, ostao blizak sa Mladićevom porodicom, a potom je i zaposlio Mladićevog sina Darka, kompjuterskog stručnjaka, sve dok mu zvanicnici nisu sugerisali da bi trebalo da raskine taj aranžman.

Mihailović je odlučio da prvi put govori o ovoj temi tek pošto je dobio blagoslov Mladićeve porodice, naveo je Rojters.

Posle 1995. godine Mladić je retko pričao o ratu. "Srebrenica je dugo bila tabu tema. Šta se dogodilo nije sasvim jasno", kazao je Mihailović.

Mladić, koji je u četvrtak uhapšen u selu Lazarevo kod Zrenjanina, u pritvorskoj jedinici čeka pravosnažnost rešenja kojim je istražni sudija u petak konstatovao da su ispunjeni uslovi za njegovo izručenje Haškom tribunalu.

"On je star čovek koji umire. To nije general Ratko Mladić. Ne prepoznajem generala Mladića", rekao je njegov prijatelj Mihailović britanskoj agenciji.

Povezane vesti: Miting podrške Ratku Mladiću u Zvorniku Rasmusen: Želimo čvršću saradnju Srbije i NATO Izručenje Mladića će bititajna za sve Porodice ubijenih gardista traže saslušanje Mladića Nijedna haška optužnica nije ukinuta zbog lošeg zdravlja

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rojters: Mladić živeo slobodno u Beogradu do 2002. godine

Izvor: Politika, 30.Maj.2011

BEOGRAD – Povodom spekulacija koje su se u javnosti pojavile o lokacijama na kojima se Ratko Mladić krio prethodnih godina, njegov prijatelj Aleksandar Mihailović rekao je danas britanskoj agenciji Rojters da je haški optuženik živeo slobodno u svojoj kući u Beogradu do 2002. godine...„Bio...

Nastavak na Politika...

MLADIĆ JE VOLEO PESME, RAKIJU, DA POJEDE...

Izvor: Kurir, 31.Maj.2011, 09:20

BEOGRAD - Voleo je život! Aleksandar Mihailović, prijatelj Ratka Mladića, rekao je britanskoj agenciji Rojters da je haški optuženik živeo slobodno u svojoj kući u Beogradu do 2002. godine...BEOGRAD - Voleo je život!..Aleksandar Mihailović, prijatelj Ratka Mladića, rekao je britanskoj agenciji...

Nastavak na Kurir...

Tadić: EU sada da ispuni svoje

Izvor: B92, 31.Maj.2011

Beograd -- Boris Tadić izjavio da Srbija traži i očekuje da dobije datum za početak pregovora o članstvu u EU. On smatra da će do decembra Srbija ispuniti sve uslove..."Mi ne tražimo veštački put, već želimo da kao i Hrvatska dobijemo datum, rekao je Tadić u Nišu, nakon potpisivanja sporazuma...

Nastavak na B92...

Mladić posetio grob svoje ćerke

Izvor: Glas javnosti, 31.Maj.2011

BEOGRAD - Haški optuženik Ratko Mladić posetio je jutros grob svoje ćerke na Topčiderskom groblju, u pratnji velikog obezbeđenja, posle čega je vraćen u pritvorsku jeidnicu specijalnog suda, izjavio je Tanjugu zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić...Vekarić je podsetio da su se tužilaštvo...

Nastavak na Glas javnosti...

Kolona crnih džipova u zgradi Specijalnog suda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Maj.2011

BEOGRAD, HAG -..Kolona crnih džipova, sa upaljenim rotacionim svetlima, ušla je oko 15,45 u zgradu Specijalnog suda u Beogradu, gde se nalazi haški optuženik Ratko Mladić...Vanraspravno krivično veće Specijalnog suda odbilo je danas žalbu Mladićevog advokata na rešenje o izručenju Haškom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.