Robinson zabrinut što su Mladić i Hadžić na slobodi

Izvor: Beta, 28.Sep.2010, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Robinson zabrinut što su Mladić i Hadžić na slobodi

BEOGRAD, 28. septembra 2010. (Beta) - Predsednik Haškog tribunala Patrik Robinson izjavio je u utorak u Beogradu da je zadovoljan radom srpskih sudova i procesuiranjem ratnih zločina, ali i da je zabrinut što haški begunci Ratko Mladić i Goran Hadžić još nisu uhapšeni.

Robinson je na konferenciji za novinare u Apelacionom sudu rekao da deli zabrinutost glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca zbog toga što Mladić i Hadžić još nisu uhapšeni i izrazio nadu da će oni uskoro biti predati pravdi.

"Pitanje saradnje Srbije s Haškim tribunalom više je pitanje za tužilaštvo, ali ja delim zabrinutost glavnog tužioca zbog toga što Mladić i Hadžić još nisu uhapšeni", rekao je Robinson odgovarajuvhi na pitanje da li bi Evropska unija trebalo da izvrši pritisak na Srbiju kada je reč o preostala dva haška begunca.

Prema njegovim rečima, Savet bezbednosti UN uspostavio je mehanizam za nastavak rada Haškog tribunala i pošto sud zvanično završi mandat, kako bi svi procesi bili završeni.

Mladiću i Hadžiću će biti sudjeno pred Haškim tribunalom i nakon što sud završi sa radom, jer je to omogućio Savet bezbednosti UN, naveo je Robinson. On je rekao da je zadovoljan radom srpskih sudova i da ga ohrabruju rokovi u kojima se donose presude, kao i kvalitet sudjenja.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haške begunce čeka suđenje i po zatvaranju Tribunala

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Sep.2010

Predsednik Haškog tribunala Patrik Robinson, koji je u utorak u Beogradu učestvovao u predstavljanju projekta pomoći pravosuđu zemalja bivše Jugoslavije u procesuiranju ratnih zločina, izjavio je kako deli zabrinutost glavnog tužioca što Mladić i Hadžić nisu uhapšeni

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Vukčević: Nisu davane garancije u vezi sa hapšenjem Mladića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2010

BEOGRAD -..Srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je večeras da rukovodstvu Haškog tribunala niko nikada iz Akcionog tima za lociranje i hapšenje haških optuženika nije davao garancije oko hapšenja Ratka Mladića...Vukčević, koji je koordinator tog tima, rekao je da su...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.