Renov bensedin

Izvor: Glas javnosti, 16.Sep.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Renov bensedin

BRISEL - Brisel, tačnije Holandija opet je rekao „ne“ Srbiji - prelazni trgovinski sporazum sa Srbijom nije odmrznut, i mimo velikih nada Beograda i velikih obećanja visokih zvaničnika EU, ali i pristanka 26 članica Unije. Nema šanse, ne dok Beograd ne pošalje Ratka Mladića u Hag. A onda nam je došla utešna nagrada u formi apela komesara za proširenje Oli Rena koji će sigurno podeliti srpsku elitu i javnost.

- Ohrabrujem >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Vladu Srbije da jednostrano počne s primenom odredbi Privremenog sporazuma i SSP. Većina odredbi sporazuma mogu da se primenjuju jednostrano. Ako Srbija počne da ih primenjuje danas ili sutra, to će joj pomoći da dokaže da ih pravilno primenjujeÖ primenom odredbi Privremenog sporazuma, Srbija može sama da ubrza svoj evropski put - rekao je Ren na konferenciji za novinare po okončanju „crnog“ sastanka Saveta ministara EU po Srbiju, a preneo Tanjug.

On je naglasio da bi to olakšalo Srbiji dobijanje statusa kandidata u 2009, a ponovio i da je hapšenje Radovana Karadžića trebalo da bude „kamen međaš„ posle koga bi trebalo primeniti prelazni sporazum sa Srbijom.

Šef diplomatije Holandije Maksim Ferhagen izjavio je da od Srbije zavisi, od akcija, a ne od obećanja, kada će i da li će Prelazni trgovinski sporazum biti odblokiran.

Rusko-srpski protest

Nekoliko desetina građana ruske i srpske nacionalnosti protestovalo je juče ispred sedišta EU u Briselu protiv „duplih standarda“ EU o teritorijalnom integritetu država i uticaja NATO na odluke Unije. Na skupu, koji je organizovala ruska organizacija „Mlada Rusija“, vijorile su se ruske, srpske, belgijske, holandske i nemačke zastave, kao i zastave Južne Osetije. - Očekujemo od EU da ima svoj sopstveni stav o situaciji na Kavkazu, a ne da sledi stavove Vašingtona - rekao je Maksim Miščenko, deputat „Jedinstvene Rusije“, stranke Vladimira Putina.

Mladić uskoro u Hagu?

Direktor kancelarije Nacionalnog saveta za saradnju s Hagom Dušan Ignjatović veruje da će se posle hapšenja Karadžića i Ratko Mladić i Goran Hadžić uskoro naći u Hagu. - Za evropski put Srbije glavna prepreka je oličena u devedesetim godinama, jer poruka evropskih zvaničnika glasi da nema evropske budućnosti Srbije dok se ne reši pitanje saradnje sa Hagom - rekao je on.

- Bramerc je rekao da ima pozitivnih koraka u saradnji sa Srbijom, da je hapšenje Karadžića jedan od njih i da je poboljšan pristup arhivama. U ovom trenutku ne vidimo da se može govoriti o ispunjenju uslova da se odblokira Prelazni sporazum i ratifikuje SSP. Ako neko misli da je puna saradnja ostvarena, ja ne mislim - rekao je on.

Upitan da li je hapšenje Mladića uslov za deblokadu, kazao je:

„Prvo ga uhapsite, pa me onda pitajte“

Predsedavajući Saveta, šef francuske diplomatije Bernar Kušner izjavio je da odluka o odmrzavanju nije doneta, jer nije bilo jednoglasne odluke šefova diplomatije.

Nije nam pomoglo ni to što je direktno iz Haga doleteo glavni tužilac dobro nam poznatog suda Serž Bramerc, koji je tokom „fascinantne diskusije“ izneo „pravne, a ne političke ocene“, ali i izveštaj „pun pouka“.

- Iako je većina bila za to, nije postignut jednoglasan stav - naglasio je Kušner, koji je podsetio da se „posle hapšenja Radovana Karadžića i vraćanja ambasadora Srbije u zemlje EU koje su priznale Kosovo, postavilo pitanje da li bi trebalo odmrznuti Sporazum“.

Ren veruje da će Vlada Srbije nastaviti saradnju sa Haškim tribunalom „sa punom odlučnošću“, koja će dovesti do hapšenja preostalih begunaca, prvenstveno Mladića.

- Bramerc je podneo veoma povoljan izveštaj o rezultatima svoje posete u Beogradu, ali je rasprava o primeni trgovinskog sporazuma sa Srbijom zakočena stavom Holandije - to je, izašavši privremeno sa zasedanja, rekao šef slovenačke diplomatije Dimitrij Rupel i dodao da je Bramercov izveštaj bio „znatno bolji nego što su evropski ministri očekivali“.

Народе Србије, па је ли могуће да није одмрзнут Прелазни споразум који је Србија, у оквиру Споразума о стабилизацији и придруживању, потписала са ЕУ и њених 27 држава чланица 29. априла ове године у Луксембургу ? Шта смо то ми очекивали ? Биће сигурно једног дана а можда и прије. Грешка је очито и нама. Мистер Ђелић илити Хајди ( тако га потписује Оља Бећковић у емисији ``Утисак недеље`` ) заборавио пенкало па није могао потписати. Колико Хајди може да издржи понижења и уцјена то ти је за Гиниса ! Смијешно и тужно. До када ће народ Србије вјеровати у продају магле ? Уцјена, уцјена и поново уцјена. Можда ће слиједећа бити да морамо окренути ток Дунава према Шварцвалду или... Додуше, има и рјешење. Сви Срби у Хаг и ето ти европског благостања.

Cestitam Holandiji. Posto Srpski narod nije ustanju da otvori oci, dobro je sto Holandija uspeva da otvori oci Srbima. Zelim Holandiji da nastavi ovako. Bas da vidimo koliko Srpski narod moze sam sebe poniziti. Koliko dugo Srbi mogu biti obicne prostitutke.

Najveci broj prostitutki je u Holandiji (legalno i jos vise nelegalno). Najveci broj homoseksualaca, lezbijki, travestita, hemafrodita i droge je tamo. Ko se vise ponizava? Oni koji su eutanaziju legalizovali ili oni koji nisu? Otvori i ti malo oci kad nesto komentarises, jer Holandija nikada nikome nije bila dobar primer.

Nema ovo veze sa Holandijom. Oni samo urade ono sta im kazu da rade, ali takvaj je holandija. A sto se tice ponizavanja, najvise se ponizava Srpski narod klececi i moleci ih da im se gospodari smiluju i daju koju crkavicu. U ovom slucaju, nije holandija prostitutka, Srpski narod na celu sa izdajniko Tadicem je najveca drolja na svetu. J**** vas vasa Evropa nema alternativu.

Srbi se sada kurvaju za dzabe, da bi pokazali Holandiji kako su dobri u tom poslu, sve u nadi da ce jednog dana, kada budu primljeni u sluzbu, u "ulici crvenih fenjera", moci da rade i zaradjuju u evrima.

San svake bludnice je doci do "ulice crvenih fenjera". To im je kao Brodvej u kurvarskom svetu.

Najveci broj ratnih zlocinaca je u Srbiji. Kp se vise ponizava? Otvori i ti malo oci kad nesto komentarises, jer Srbija nikada nikome nije bila dobar primer

Postovani Deki, u pravu ste,. Zenu (muskaraca) bez morala i dostjanstva, koji moze da bude sa svakim u krevetu nazivamo prostitukama. Da li su glasaci u Srbiji ista bolji? Pa vidite da nisu. Ne verujem da bi bilo ko glasao za SPS skimbicare Dacica i Morkonjica da su znali da ce biti sa "Zutima" Ko je glaso za "Zute" glasali su oni koji mrze drzavu Srbiju iz dna duse - nacionalne manjine i Srpska politicka prostitucija koji bi za jedna kola ili manje prodali i rodjenu majku. To ja ta Drzava koju ima najvise prostituki na svetu. Pogledajte hrabri narod, Palestine, Pakistana, Iraka. Sve je za prodaju osim svoje porodice i Drzave. U srbiji je najjeftinija Drzava jer je vode dzeparosi ,mentalni bolesnici i "Zute" Prostitutke. Imaju pravo sto nas nigde ne primaju. Ni vi ne biste sedeli sa Prostitukama i lopovima. Oni imaju dosje svih sadasnjih "drzavnika". Oni bazde na prevaru kao pokvarena jaja. Pogledajte Dinkica. Malo sujetno nistavilo upregnut od CIA u pljacki Srbije i sada ne moze nazad. Pogledajte ga nasta se izmetnuo. Pogledajte Tadica i njegov tim. Iskren da budem ne radam nam sto bi mogli ali CIA to dozira da se narod ne pobuni. Nemamo mi Drzavu mi samo imamo pljackase koje je CIA ovlastila da pljackaju i ubijaju narod, a da za to u OVOM TRENUTKU nece odgovarati. Polako nicija do zore nije gorela. Vreme je da se na teror odgovori terorom.

Ja bix ist tako htjeo da cestitam Holandiji sto nas sprecava da napravimo nacionalno samoubistvo zudeci da uskocimo u Evropsko djubriste.

Iskrena hvala Holandijo i 'Keep it up'

Tadic, Djelic, Dinkic i ostala zuto izdajnicko smece umesto sto su zamlacivali narod za fantasticnim blagostanjima u Evropi i ljubili guzice kojakavim trecerazrednim politicarima, iskoristili ovo vreme i naucili narod da voli svoju drzavu i zemlju, niko ne bi ni pricao o toj njihovoj Evropi. A evo sad, Srbija, obican prosjak i gologuzan moli neke briselske politicare da popisu nekakav ugovor. Tadic je Srpski narod naucio da voli vise Brisel nego svoju rodjenu otadjbinu.

Не знам зашто нам не дозвољавају потписивање тог споразума?Тадић и његова клика су убеђивали овај убоги народ током изборне кампање да гласа за њих, јер они су проевропске снаге,које Србију воде у будућност у Европоу.Радикали и остале снаге које су хтеле да направе коалицију су ретроградне,снаге мрака.ДС се удружима са СПС,једном од сила мрака и прошлости и сада влада.Радикали су се распали и сада немају озбиљније конкуренције на политичком тржишту Србије.И шта добисмо од предизборних обећања?Ништа,ама баш ништа.Ухапсише или ухватише Радована Караџића,слугански га изручише и опет ништа.Сада је на реду Младић,али ни то није гаранција јер како рече холандски министар,сарадња са Хагом ће бити закључена када то они кажу.А не заборавимо све су то Тадићеви пријатељи,којима се он непрестано осмехује,тапше их по раменима.Можда би било боље да ове Холанђане тапше по доњем делу тела јер они су од те феле.

A krajnje nam je vreme da počnemo da radimo sa prijateljima u svetu jer nas zapad neće. Nikada Englez, Nemac, Austirjanac, Francuz i Holandjanin neće sesti za jedan sto sutra sa Srbinom, Bugarinom, Rumunom, Moldavcem i reći im - mi smo isti, nikada. Ako i moraju i imaju interes da sede sa njima u istoj kafani oni će sesti za odvojen sto.

Па гласајте поново за Европску Србију. Након десетог гласања може и да се деси да у ЕУ (ако је тада уопште и буде) уђе Београдски Пашалук али и то само под условом, на захтев Естоније, да се из свих институција и јавних места у Београдском Пашалуку уклоне слике и споменици Вуку Стефановићу Караџићу као идеолошком оцу етничког чишћења и асимилације од стране Ратка, Горана и Раше обзиром да је Вук у свом чланку из 1849. г. "Срби сви и свуда" пропагирао хипотезу "Оца славистике", слависте Јозефа Добровског да су сви Штокавци Срби. http://www.freewebs.com/magnaserbia

Ovakve ucene ne bi niko na svetu trpeo dokle tako. Ratko Mladic nije drzavljanin Srbije ovo je krajnji beozobrazluk, Bolje da se okrenemo Rusiji i njenim izvorima gasa jer cela Evropa zavisi od njega, a kakvu mi korist imamo od Holandije necemo imati kackavalj i lale.

Zasto LAZETE da Ratko Mladic nije drzavljanin Srbije???

Mladic jwe drzavljanin od 1992 godine tj. iz JNA presao u vojsku RS !!!!!

I o kakvoj uceni se radi.

Nije ucena nego OBAVEZA.

Gospodine dragi Srbija je pristala na tu obavezu koju je uvela UN jos pre mnogo godina.

A sad, mali djelicu, onim istim penkalom sto si onomad "evropski i skoro junacki" zakrmacio, pa mahao kao sumanut, a ti lepo isto tako, ako imas onu stvar, podnesi ostavku na sve svoje trule funkcije i oslobodi narod od svojih idiotarija. Time ces bar jednu korisnu stvar uraditi u svom zivotu.

Nema nade za Srbiju dok ne preda Hagu optuzenike Ratka Mladica i Hadzica.

Tužno i ponižavajuće.

Lepo je to Ren smislio: primenjujte vi Sporazum hednostrano, otvorite svoje tržište za našu robu, trpite štetu, neka propadne vaša proizvodnja, a mi ćemo lepo sticati profit na vama. Ima lepa pesma Zmaja Jovana Jovanovića, koja kao da je napisana za ovu situaciju. Zove se "Jututunska juhahaha". Šteta što je Đelić bio odsutan sa časa kad su je učili!

Ja mislim da Srbija nema sta da trazi u vezi sa Evro-unijom ! Cak i da im damo Mladica u Hag oni ce traziti da priznamo Kosovo pa kad priznamo Kosovo onda ce neko iz unije reci da ne dozvoljavaju prosirenje zbog krize u Americi i tako redom u krug ! Nama je buducnos sa Rusijom i Kinom ,sa zemljama koje iz dana u dan jacaju dok Amerika i njeni sateliti iz dana u dan slabe. Ova sada ,nazovi Vlada,mora da narodu servira lazni optimizam jer bi morali da odu s vlasti !A i oni su pobedili manipulacijama ulaska u Evropu,pa Djeliceve bele shengen vize,pa Dinkicev Fiat ??? Kao sto se vidi od toga nema nista.Narod ce pojesti besplatne akcije koje nisu vise obecanih 1000 evra pa cu da pitam narod sta ce posle,kad nema sta Dinkic da proda? A onda ce vladajuca garnitura da spakuje kofere i ode u zemlje gde ih cekaju debeli racuni na kontu !!

Kao potrose svojih 1000 evra i uvide da od novih para nema nista, oni ce ponovo zapaliti Skupstinu. Od idiota mozes ocekivati samo idiotluke.

Ovo je jedna izvanredno odlicna vijest za Srpski narod.

Znaci da necemo uci uskoro u ovu novu Austro-Ugarsku (takodje poznata pod nazivom EZ)

Da se nadamo da nece pronaci Mladica bar za sledecih deset godina koliko ce otprilike trajat zivot EZ-a (ako i toliko)

Poslije toga roka ,mi smo na konju,

Mrcvarenje Srba ce biti okoncano.

U medjuvremenu, uzivacemo posmatrati kako jaja lete u lice nasih mudrih rukovodioca.

Kakav Mladic, kakve lagarije, smeje nam se u brk gospodin Ren. Nisu ni planirali da aktiviraju SSP, i sada kao glume demokratiju.

To je samo bila predizborna farsa, koja je ostvarila cilj.

Zele da odustanemo od gasovoda, tada bi im ispala sargarepa i stap iz ruke, a pitanje da li bi nam i EU odgovarala, sa krizom i recesijom. Pa inflacija je kod njih samo za 5% manja.

A velike americke banke se ruse, pitanje je trenutka kada ce krenuti i evropske, tako da fondovi i krediti prestaju da postoje. Ostaju elementarna bogatstva, energetski resursi, a papirici idu gde im je mesto

Delic dobiva samo tri godine. Holandija je uvek protiv, pa sta mi jos treba da ocekujemo od te EU i zapadnik prijatelja. Kad nam uzimaju teritoriju onda ne mora da bude konzenzus, kad nam salju Euleks takodjer ne treba konzenzus, samo kad treba da se pomogne srbiji onda je on obavezan. To su sarene laze i price za decu a samo zato sto nase rukovodstvo podanicki suti i pravi se blesavo. Zasto niko u vezi kriterija ne opostavi pitabnje Oli Renu i Solani. Nije na nama da discipliniramo Holandiju nego njihova. Svi su oni govna i mrze srbiju zele da je ponize na svaki nacin. Mi cemoada da izrucimo Mladica kako bi srbe mogli prozvati genocidnim narodom a druge pustaju na slobodu kao da nista nisu uradili. Mogu li nasi politicari kraj toga biti slepi i ne videti sta nam rade. Prvbi srbin osudjen u Hahu dobio je 20 godina za ubistvo jednog coveka, a muslimani kao Oric i Delic koji su ubili na hiljade dobivaju kao da im se sudilo z saobracajni udes sa telesnim povredama. Srbe nema ko da vodi i to je nas problem

Jednostrana primena podrazumeva da smanjimo carine za njihovu robu, a za uzvrat ćemo dobiti lepa obećanja.

Nek' političari guslaju svoje, nema nama boljitka bez ozbiljnog rada. Tuđa ruka svrab ne češe. Kol'ko mene iskustvo uči, u tuđoj ruci samo jedna stvar raste. Nebitna za ekonomski prosperitet.

'Tupavi' Srpski narod ne shvata da nema sta da trazi sa EU koja je po svim svojim elementima u suprotnosti sa nasim Pravoslavnim duhom. Tupavi Srpski narod ce se jos vise angazovati oko hvatanja Gen. Ratka Mladica i Gorana Hadzica. Tupavi Srpski narod misli da ga u EU ceka med i mlijeko, bice para i necemo raditi nista. Koristim rijec 'Tupavi' a sta drugo da kazem?

Vjerovali ili ne, Holandija nama cini uslugu. Mi ne treba da idemo u EU. Zar mi ne znamo vrijednosti te neke 'Demokratije' nego moramo da prepisujemo EU zakone? Zar je Srpski narod toliko 'Tupav' ili ga zatupljuje komunisticka bagra koja ga vodi razbacani u razlicitim frakcijama DS, Liberali, Canak i njegovi, Vuk Draskovic (ispekao zanat u kabineu Mike Spiljaka), itd, Socijalisti, G17, itd?

Sta je Srbija uradila sve ove godine da pomogne samoj sebi? Nista. Sta je Srbija uradila povodom Kosovoa i Metohije? Nista. Pa vi mislite da ce vam Bog biti na pomoci, a sami sebi ne pomazete?

Zašto bi Evropa bila u suprotnosti s našim parvoslavnim duhom? Pa u njoj već sada ima blizu 50 miliona pravoslavaca (saberimo Grke, Bugare, Rumune...). S Evropom bi nam ponešto možda išlo na zlo, ali bez nje je još gore. Pa sad birajmo - između zla i goreg. Uhapsimo još ona dvojicu preostalih zlikovca - ne toliko zbog Evrope, koliko zbog sopstvene savesti. Skinimo sa sebe anđeoski oreol, biće nam lakše. Nismo od drugih naroda ni gori ni bolji.

"Uto, 16/09/2008 - 10:31 — Anoniman

Nema nade za Srbiju dok ne preda Hagu optuzenike Ratka Mladica i Hadzica."

Prijatelju, nisi dobro procitao clanak. Mali nadrkani Ferhagen je rekao prvo Mladic u Hag, a onda ce nam reci sta je uslov da se jebena Holandija saglasi sa odmrzavanjem privremenog trgovinskog sporazuma. Znaci, to mu dodje predigra, a seks sledi kad i poslednji trag svog dostojanstva bacimo njima pod noge.

U medjuvremenu, aktuelna vlast je na odlicnom putu i da se ugrozi partnerstvo sa Rusijom (onaj smrdlivi korumpirani Dinkic), onda ce komotno moci da nas je.. ko god hoce...

Anonimac,

Vidim da druge nazivas "smrdljivim i korumpiranim, mali, nadrkani"

pa da kazam da si i ti isti !!!

Treba da izbacis tu prepontenciju iz sebe.

Trba da prvo pometemo nase dvoriste.

Da izpunimo medjunarodneobaveze koje smo preuzeli - znaci da isporucimo SVE (ponavljam SVE) optuzenike - znaci i RM i Hadzica

i da TK ONDA virimo t udja dvorista.

PS: Cudi me da oni koji su javili Hadzicu ad ce biti uhapsen za tebe nisu " smrdljivci" Verovatno su to patriote za tebe j

Uto, 16/09/2008 - 13:26 — Lala iz Banata

Jednostrana primena podrazumeva da smanjimo carine za njihovu robu, a za uzvrat ćemo dobiti lepa obećanja.

Nek' političari guslaju svoje, nema nama boljitka bez ozbiljnog rada. Tuđa ruka svrab ne češe. Kol'ko mene iskustvo uči, u tuđoj ruci samo jedna stvar raste. Nebitna za ekonomski prosperitet.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tacno tako, u sred srede.

Samo takvu filozofiju ne zele da prihvate neradnici koji hoce 'leba bez motike, misleci da je upravo EU koja ce im pruziti tako nesto.

Ništa dok ne isporučite ratne zločnice.Nizozemsku podržava Velika Britanija i Belgija.Treba da znate da je pala Nizozemska Vlada zbog Srebrenice.Težak je put do EU.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.