Pretresi u vezi sa haškim beguncima

Izvor: B92, Fonet, 13.Sep.2010, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretresi u vezi sa haškim beguncima

Beograd -- U opsežnoj akciji potrage za haškim beguncima u petak je pretreseno pet objekata, potvrđeno je za B92 u Tužilaštvu za ratne zločine.

Cilj akcije je prekidanje finansijskih tokova ka beguncima, a šta je u ovoj akciji otkriveno ostaje službena tajna.

Izvršen je pretres objekata na nekoliko lokacija i proverevana je moguća mreža pomagača još dvojice odbeglih haških optuženika - Ratka Mladića i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gorana Hadžića.

U pretresima su učestvovali pripadnici Žandarmerije i Službe za otkrivanje ratnih zločina MUP-a Srbije, a zamenik tužioca za ratne zločine, Bruno Vekarić, akciju ocenjuje kao vrlo uspešnu.

"Samo mogu da potvrdim da je izvršena potera na pet lokacija u Beogradu u okviru akcionog plana, da je cilj presecanje finansijskih tokova haškim beguncima. Isto tako konačan cilj je da dođemo do samih haških begunaca”, objašnjava on.

U Tužilaštvu nisu mogli da potvrde koje su lokacije pretražene ali kako nezvanično saznajemo, neki od objekata su privatna firma "Lemić grup” i stan Branislava Puhala, bivšeg šefa obezbeđenja Ratka Mladića.

Zaposleni u firmi "Lemić grup” nisu hteli da daju zvanične izjave, samo su nam rekli da oni nemaju nikakve veze sa potragom za haškim beguncima.

Do sada je sprovedeno nekoliko akcija koje su imale za cilj prekidanje mogućih izvora finansiranja dvojice haških optuženika.

Tako je izvršen pretres firme "Vujić” iz Valjeva zbog poslovne saradnju sa firmom "Impakt”, čiji je vlasnik sin haškog optuženika Ratka, Darko Mladić.

Ratko Mladić krije se više od osam godina, dok je Goran Hadžić u bekstvu od 2004. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pretres pet lokacija u potrazi za Mladićem

Izvor: Blic, 13.Sep.2010

Policija je danas na pet lokacija obavila pretrese u okviru istrage i presecanja finansijskih tokova podrške odbeglog haškog optuženika Ratka Mladića, saznaje nezvanično agencija Beta...Akcija je bila usmerena na jednu firmu i četiri osobe, među kojima je bivši šef obezbeđenja vojnog komandanta...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.