Pretres pet lokacija u potrazi za Mladićem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2010, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretres pet lokacija u potrazi za Mladićem

BEOGRAD -

Policija je na pet lokacija obavila pretrese u okviru istrage i presecanja finansijskih tokova podrške odbeglom haškom optuženiku Ratku Mladiću, saznaje danas nezvanično agencija Beta.

Akcija, sprovedena u petak, bila je usmerena na jednu firmu i četiri osobe, među kojima je bivši šef obezbeđenja vojnog komandanta bosanskih Srba tokom rata u BiH Branislav Puhalo.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Haški tribunal podigao je optužnicu protiv Mladića 24. jula 1995. godine i u međuvremenu ona je više puta menjana.

Mladić je okrivljen za genocid, saučesništvo u genocidu, zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja tokom rata u BiH.

Tereti se za direktno učešće u genocidu počinjenom nakon pada Srebrenice u julu 1995. godine, široko rasprostranjenu kampanju progona, deportacija, mučenja i ubistava tokom 1992. godine u velikom delu BiH, uključujući i logore Omarska, Keraterm, Manjača i Trnopolje.

Optužen je i za opsadu Sarajeva i stradanje civila u tom gradu između 1992. i 1995. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pretres pet lokacija u potrazi za Mladićem (VIDEO)

Izvor: EMportal, 13.Sep.2010

Policija je na pet lokacija obavila pretrese u okviru istrage i presecanja finansijskih tokova podrške odbeglom haškom optuženiku Ratku Mladiću.

Nastavak na EMportal...

Kontrola Mladićevih jataka

Izvor: RTS, 13.Sep.2010

Obavljen pretres na pet lokacija, u okviru istrage o finansijskoj pomoći Ratku Mladiću, potvrdio portparol Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić. Pretreseno nekoliko lica i pravnih subjekata, naglasio Vekarić...U okviru istrage i presecanja finansijskih tokova podrške odbeglom haškom optuženiku...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.