Odbrana generala Mladića će predati Vladi Srbije zahtev za pružanje garancija za puštanje na privremenu slobodu

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2017, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbrana generala Mladića će predati Vladi Srbije zahtev za pružanje garancija za puštanje na privremenu slobodu

Odbrana generala Ratka Mladića tokom dana predaće Vladi Srbije zahtev za pružanje garancija Haškom tribunalu potrebnih za njegovo puštanje na privremenu slobodu radi lečenja, rekao je Darko Mladić, sin nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske.

"Mislim da će Vlada brzo dati garancije, nakon što odbrana to zatraži. Odbrana bi trebalo formalno da to učini danas ili sutra. Ali to nije dovoljno, mi ćemo morati još par proceduralnih stvari u Hagu da obavimo. Ali, uglavnom očekujemo da garancije Srbije budu vrlo brzo", rekao je Darko Mladić.

Sin generala Mladića pozdravio je izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će Srbija tražiti od Haga da svi osuđeni Srbi pred tim sudom kaznu služe u Srbiji, kao i da će dati garancije i za Mladića.

- Drago mi je ako je to rekao. Mislim da je to pravedno i pozdravljam tu inicijativu - rekao je Mladić.

On je rekao da se general Mladić slaže da se podnese zahtev za njegovo privremeno puštanje na slobodu radi lečenja.

Komentarišući izjavu portparola Haškog tribunala da je Mladiću zdravlje bolje od kako je u pritvoru, Darko Mladić je rekao da je ta izjava bila u tonu olakšavanja postojeće situacije koja ne odgovara realnosti i ocenio da je portparol po zadatku ulepšao postojeće stanje.

"Ti standardi koje je naveo, ne mogu da se vide u medicinskim dokumentima. Propusti u lečenju su takvi, i ono što je portparol rekao jednostavno nije istina. Zato mi i tražimo lečenje u Srbiji, zbog toga što su propusti takvi da je neophodno da bude prebačen u drugu zemlju na lečenje", rekao je Darko Mladić.


Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.