Izvor: B92, 16.Jun.2010, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne zanima nas advokat Mladićevih"

Beograd -- Predsednik Saveta za saradnju sa Tribunalom Rasim Ljajić izjavio da podnošenje predloga porodice da se Ratko Mladić proglasi mrtvim neće uticati na potragu.

Advokat Mladićeve porodice Miloš Šaljić podneo je Vanparničnom odeljenju Prvog osnovnog suda u Beogradu predlog da se Mladić, kao "nestalo lice proglasi za umrlo".

"Ne želimo polemiku sa advokatom niti porodicom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ratka Mladića. Ovo je više medijska priča nego što ima bilo kakve efekte na dalje operativne aktivnosti u potrazi za Mladićem", rekao je Ljajić.

On je dodao da vlasti u Srbiji ne žele da ulaze u motive advokata i porodice Ratka Mladića, kao što ne mogu, neće i ne žele da utiču na pravosudne organe koji će odlučivati o zahtevu.

"Ono što je nedvosmisleno, jeste da ćemo nastaviti operatvine potrage za Ratkom Mladićem. To je naša obaveza i u interesu je Srbije da se ona što pre ispuni", kazao je Ljajić.

U predlogu Mladićeve porodice se navodi da je Mladić otišao od kuće 2002. godine, da ga traže strane službe bezbednosti, domaće službe i državni organi a da ga niko nije video od neutvrđenog dan u februaru 2003. godine, da je težak bolesnik pa se predlaže da se proglasi da je umro.

Kao datum smrti predlaže se pet godina od dana kada je poslednji put viđen - 1. mart 2008. godine.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.