Mladiću loše, prekinuto saslušanje

Izvor: Vesti-online.com, 26.Maj.2011, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladiću loše, prekinuto saslušanje

Istražni sudija Odeljenja beogradskog Višeg suda za ratne zločine prekinuo je u četvrtak uveče saslušanje haškog optuženika Ratka Mladića zbog teškog psihofizičkog stanja uhapšenog, izjavio je njegov advokat Miloš Šaljić.

Šaljić je novinarima ispred Specijalnog suda rekao da je istražni sudija Milan Dilparić pokušao da razgovara sa Mladićem, ali da nije uspeo jer bivši ratni vođa bosanskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Srba nije mogao da komunicira.

Istražni sudija čak nije uspeo da uzme ni lične podatke od uhapšenog Mladića, rekao je Šaljić, i dodao da je Mladić više puta pokušao da se obrati tužiocima, posebno zameniku tužioca Brunu Vekariću. Prema tvrdnjama advokata, Mladić je na saslušanju govorio nepovezano.

Šaljić je rekao da će Mladića večeras pregledati lekari tvrdeći da taj pregled nije obavljen ranije danas kako je saopšteno. Advokat očekuje da će sutra istražni sudija ponovo pokušati da sasluša Mladića.

Govoreći o psihofizičkom stanju Mladića, Šaljić je rekao da je on svestan da je uhapšen i gde se nalazi, kao i da je rekao da ne priznaje Haški tribunal. Šaljić je dodao da Mladić, iako je prilikom današnjeg hapšenja, bio naoružan, nije želeo da upotrebi oružje.

Mladić je, prema rečima njegovog advokata, pitao za svoju porodicu. Šaljić je rekao i da će porodica sutra da poseti Mladića.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.