Mladiću loše, a niko mu ne pomaže

Izvor: Vesti-online.com, 23.Sep.2011, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladiću loše, a niko mu ne pomaže

Advokat generala Ratka Mladića, Branko Lukić, rekao je da nadležni u Srbiji ništa ne preduzimaju kako bi se obezbedio adekvatan lekarski pregled genarala Mladića, iako je njegovo zdravstveno stanje vrlo loše.

"Obećali su da će oformiti komisiju lekara. U Nacionalnom savetu za saradnju sa Haškim tribunalom spremni su da pomognu, ali onda negde nastaje zastoj", rekao je Lukić.

On je najavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da će sledeće nedelje ponovo imati sastanak u vezi sa ovim pitanjem, i naglasio da Mladića ne mogu da pregledaju lekari opšte prakse, koji su na raspolaganju u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala i da veruje da bi u Hagu imali razumevanja za zahtev odbrane, ali se odavde ništa ne radi.

"U Hagu se procedura zahuktava i nema vremena za političke igre. Celi tim, a i general Mladić, misli da je u interesu Srbije da pomogne. Ne razumemo inertnost i nedostatak volje da se pomogne", naglasio je Lukić.

Lukić je rekao da će članovi porodice posetiti Mladića krajem meseca, dok će ga on posetiti 3. oktobra, uoči statusne konferencije zakazane za 6. oktobar.

Ratku Mladiću je krajem avgusta u Hagu operisan bruh.

Bivši komandant Glavnog štaba Vojske RS uhapšen je 26. maja u Srbiji. Optužen je pred Haškim tribunalom 25. jula 1995. za genocid, saučesništvo u genocidu, zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja rata u BiH.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.