Mladić iz bolnice prebačen u ćeliju

Izvor: B92, 05.Jun.2011, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladić iz bolnice prebačen u ćeliju

Banjaluka -- Advokat Miloš Šaljić izjavio da je Mladić prebačen iz pritvorske bolnice u Sheveningenu u ćeliju. Zastupnik porodice potvrdio da su uplaćene zaostale penzije.

On je dodao i da je Mladićevo zdravstveno stanje nepromenjeno.

Šaljić je najavio da će Mladića porodica posetiti tokom sledeće nedelje i da je toku procedura izdavanja ličnih dokumenata.

On je rekao da za sada ne može da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << govori o imenima koja će biti u timu Mladićeve odbrane , ali da su u toku razgovori o tome.

Zastupnik porodice Ratka Mladića potvrdio je da je Ratko Mladić dobio zaostale penzije.

Mladić je penzionisan 2002. godine, a penzija mu je poslednji put isplaćena decembra 2005. godine kada je račun zamrznut. Od tada je na ovaj račun leglo više od 60 uplata, odnosno, oko pet miliona dinara. Ovlašćenje da podiže penzije Mladić je preneo na sina Darka.

Šešelj savetuje Mladića

Funkcioner Srpske radikalne stranke Boris Aleksić izjavio je da je lider radikala Vojislav Šešelj pomagao, i da će pomagati "svim časnim Srbima" u svakom trenutku.

"Naravno da je Ratko Mladić jedan od najčasnijih i najznačajnijih Srba", rekao je Aleksić na stranačkoj pres konferenciji.

On je napomenuo da, ipak, Šešelj neće moći formalno da bude pravni zastupnik Ratka Mladića, jer je i sam optužen pred Haškim sudom, koji ga tereti za zločine protiv čovečnosti.

Prema rečima Aleksića, Šešelj je "rasturio" optužnicu protiv Slobodana Miloševića i, kako je rekao, dokazao da nema govora o zajedničkom zločinačkom poduhvatu, kako navedeno u optužnici protiv Miloševića, ali i protiv Šešelja, Mladića i Radovana Karadžića.

Aleksić je optužio pojedine tužioce Haškog suda da su agenti britanskih i američkih obaveštajnih službi, a za adviokata Aleksandra Aleksića, koji zastupa Ratka Mladića po službenoj dužnosti, rekao je da je on "sramota za profesiju advokata".
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.