Mladić da ostane uslov

Izvor: S media, 02.Okt.2010, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladić da ostane uslov

Hapšenje Mladića mora da ostane uslov za ulazak Srbije u EU. Uloga tužioca i Tribunala da budu glas žrtava, izjavio Serž Bramerc.

Glavni tužilac Medjunarodnog suda za ratne zločine u Hagu Serž Bramerc pozvao je danas Evropsku uniju da nastavi pritisak na vlasti u Beogradu da uhapse haškog optuženika Ratka Mladića i dodao da njegovo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << hapšenje mora da ostane uslov za

ulazak Srbije u EU.

"Važno je Evropska unija nastavi sa principom uslovljavanja procesa evrointegracija sa punom saradnjom (Beograda) sa Tribunalom", izjavio je Bramerc u intervjuu belgijskim listovima "Libr Belžik" i "Standard"

Bramerc je rekao da je važno istaći mere koje vode ka jačanju stabilnosti na Balkanu, ali je istovremeno dodao da je "uloga tužioca i Tribunala da budu glas žrtava".

"Nemamo mnogo vremena. Tribunal se zatvara za tri do četiri godine. Žrtve traže da pravda bude ispunjena", poručio je Bramerc.

Na dnevnom redu sastanka ministara spoljnih poslova zemalja članica EU 25. oktobra trebalo bi da se nadje i zahtev Srbije za članstvo u Evropskoj uniji.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Uhapšen Ratko Mladić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.