BRAMERC: HAPŠENJE MLADIĆA USLOV ZA ČLANSTVO SRBIJE U EU

Izvor: Kurir, 02.Okt.2010, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRAMERC: HAPŠENJE MLADIĆA USLOV ZA ČLANSTVO SRBIJE U EU

BRISEL - Glavni tužilac Međunarodnog suda za ratne zločine u Hagu Serž Bramerc pozvao je Evropsku uniju da nastavi pritisak na vlasti u Beogradu da uhapse haškog optuženika Ratka Mladića i dodao da njegovo hapšenje mora da ostane uslov za ulazak Srbije u EU.

"Važno je da Evropska unija nastavi sa principom uslovljavanja procesa evrointegracija sa punom saradnjom (Beograda) sa Tribunalom", izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je Bramerc u intervjuu belgijskim listovima Libr Belžik i Standard.

Bramerc je rekao da je važno istaći mere koje vode ka jačanju stabilnosti na Balkanu, ali je istovremeno dodao da je "uloga tužioca i Tribunala da budu glas žrtava". "Nemamo mnogo vremena. Tribunal se zatvara za tri do četiri godine. Žrtve traže da pravda bude ispunjena", poručio je Bramerc.

Na dnevnom redu sastanka ministara spoljnih poslova zemalja članica EU 25. oktobra trebalo bi da se nađe i zahtev Srbije za članstvo u Evropskoj uniji.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Uhapšen Ratko Mladić

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bramerc: EU mora nastaviti sa pritiskom na Srbiju da uhapsi Mladića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Okt.2010

Evropska unija mora da nastavi da vrši pritisak na Srbiju da pronađe haškog bjegunca, optuženog za ratne zločine Ratka Mladića, uslovljavajući članstvo Beograda u EU njegovim hapšenjem, izjavio je glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc. "Važno je da EU ostane pri principu uslovljavanja...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.