MLADIĆ U DNEVNIKU PISAO O POSETAMA PROSTITUTKI KASARNAMA?

Izvor: Kurir, 25.Maj.2010, 07:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MLADIĆ U DNEVNIKU PISAO O POSETAMA PROSTITUTKI KASARNAMA?

BEOGRAD - U ratnim dnevnicima Ratka Mladića koje poseduje Haški tribunal nema dokaza o zločinu u Srebrenici, ali zato ima detalja o posetama prostitutki kasarnama, navode bosanski mediji!

Prema njihovim navodima, Mladić je pisao i „o ratnim profiterima u Tesliću, o komandantima u Doboju, samozvanim policijskim načelnicima u Petrovu, o tome ko je krao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << naftu, opljačkao muslimanske kuće, ko se u ratu obogatio, ko je ološ, a ko dezerter, o sklonostima potčinjenih komandanata, o druženjima na Palama i ko se u čiji krevet uvlačio“.

„Bilo je mnogo negativnih pojava u kasarni u Tuzli. Krajem novembra 1991. došlo je šest žena u kasarnu. Došle su s raznih strana i izjavile da hoće samo u četu snajperista. Jedna je bila Jasna iz Bijeljine, druga je bila Ružica - visoka, ružna, smotana, bila udata za Hrvata, Slavka Nikolić - otac joj Blagoja, Zumra - izbačena iz firme zbog prostitucije, ima kuću na Šićkom Brodu (ulaz kod Tuzle), nastavnica, ispričala da joj je muž Hrvat i da joj je uzeo decu i da hoće da joj se osveti... Ja sam posumnjala u Slavicu, Jasnu, Ružicu, bile su kolovođe, zavlačile su se kod pojedinih starešina“, piše u referatu izvesne Mire s Ozrena, kojem je Ratko Mladić posvetio nekoliko strana svog dnevnika, navode mediji u BiH.

Oni dodaju da su dnevnici generala Mladića pisani različitim rukopisima, ali i da se kopije delova dnevnika prodaju na javnim aukcijama u Srbiji. Mediji u Bosni ocenjuju da bi zvanično plasirana informacija Haškog tribunala o značaju i vrednosti ratnih dnevnika Ratka Mladića koje je Srbija predala glavnom tužiocu Seržu Bramercu mogla biti najveća javna blamaža koja je iz ove kuće pravde ikada izašla.

Ljajić: Nisam video te dnevnike

Član Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić kaže za Kurir da mu ova tematika nije bliska.

- Nisam čitao te dnevnike o kojima pišu bosanski mediji, znam samo da ih ima čak 38, pa zbog toga ne mogu da komentarišem njihov sadržaj - ističe Ljajić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.