Lalić: Nemoguće je da car Lazar ide u wc pred Kosovsku bitku

Izvor: N1 televizija, 02.Dec.2017, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lalić: Nemoguće je da car Lazar ide u wc pred Kosovsku bitku

Mi smo nacija koja je odrasla na kosovskom mitu, koja je imala toliko borbi, odrasla na oficirskom nasleđu, a onda gledate ponašanje Ratka Mladića u sudnici koje je nespojivo sa tim, nemoguće je da car Lazar ide u toalet pred kosovsku bitku ili da Miloš Obilić psuje Bajazita, izjavio je glavni urednik Nedeljnika Veljko Lalić u Prelistavanju štampe.

"Meni je atmosfera u društvu iznenađujuća, masa srpskih analitičara je izbegavala da komentariše presudu Ratku Mladiću >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << koja je bila najznačajnija u prošloj nedelji", rekao je gost Novog dana.

Istakao je i to da je Radovan Karadžić u komentaru na presudu rekao da je "Srebrenicu napravio najveći izdajnik srpskog naroda" i dodao da nije bila tolika gužva kada je Karadžić osuđen.

"Jednom prilikom sam u vojsci čuo da "Ratko Mladić ne sme da ide u Hag, zato što je mnogo kriv". Meni ta logika nije bila jasna, ali sam video da postoji neko logično objašnjenje", rekao je on.

Lalić je istakao da svaki veliki narod ima neke svoje loše momente i da može da se priča da ste genocidni narod samo ukoliko to dozvolite, odnosno ukoliko podržavate genocid.

"Čak je i Hag na kraju sa ovim samoubistvom i ovim ludilom pokazao jednu apsurdnu situaciju - od rata je prošlo 22 godine, a mi se vrtimo u takvom krugu, što je neverovatno", smatra Lalić i dodaje da poruke koje slušamo iz Beograda i Zagreba pokazuju da je najbolje da se politika koja je pravljena u Titovoj Jugoslaviji stavi pod tepih.

"Neverovatno je da 22 godine posle rata mi vidimo nasloven strane koje izgledaju kao one iz rata", kaže on.

"Opozicija ne izlazi iz začaranog kruga"

"Vučić dobro radi na usitnjavanju opozicije. Ona je u opsegu od 30 posto, ne izlazi iz tog opsega", kaže Lalić i dodaje da u Srbiji nikad situacija nije "pola-pola", već uvek postoji stranka koja je jača.

Ističe da opozicija nema manevar da izađe iz svog opsega i da "na populizam ne može da se ide čistunstvom".

"Nejasno je u šta sve građani poveruju i kako sve to može da prođe", smatra Lalić.

Osvrćući se na situaciju oko Pokreta slobodnih građana, Saše Jankovića i njegove supruge, Lalić je citirao tekst Ljiljane Smajlović - "Po ženevskoj konvenciji, ta žena je civil i nemate pravo da je napadate".

"To imate stalno, taj neki mačizam, kao što je Mira Marković kriva za sve, a ne Milošević", kaže gost Prelistavanja.

Pogledajte ceo gostovanje u Novom danu:

Izvor: N1
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Lalić: Neverovatno da naslovne strane liče na one iz rata

Izvor: N1 televizija, 02.Dec.2017

Mi smo nacija koja je odrasla na kosovskom mitu, koja je imala toliko borbi, odrasla na oficirskom nasleđu, a onda gledate ponašanje Ratka Mladića u sudnici koje je nespojivo sa tim, nemoguće je da car Lazar ide u toalet pred kosovsku bitku ili da Miloš Obilić psuje Bajazita, izjavio je glavni...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.