Komandant VRS Ratko Mladić vraćen u tribunal

Izvor: Vostok.rs, 14.Jul.2012, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komandant VRS Ratko Mladić vraćen u tribunal

14.07.2012. -

Komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić vraćen je u centar za zatvorenike Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju posle medicinskog pregleda, koji nije otrkio „nikakva odstupanja“ u njegovom zdravstvenom stanju.

Takvu izjavu dala je danas sekretar za štampu Međunarodnog tribunala Nerma Jelačić. Po njenim rečima, lečenje nije potrebno i Mladić je u stanju da ponovo učestvuje u raspravama koje će se nastaviti narednog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << ponedeljka unakrsnim ispitivanjem svedoka Dejvida Harlanda.

Prošlog četvrtka sudska zasedanja povodm slučaja generala su bila odložena zbog pogoršanja njegovog zdravlja. Mladić je bio prebačen u bolnicu radi ispitivanja. Njegov advokat Branko Lukić je podsetio da je komandant već doživeo tri moždana udara i pretpostavio da bi to moglo da se ponovi ponovo, sudeći po tome što Mladić nije mogao da pokreće desnu ruku i nogu. Ipak tomografija napravljena u blnici, po rečima advokata, nije to potvrdila. Skeniranje je pokazalo da je sve u redu i nije otkriveno nikakvih novih patoloških promena u velikom mozgu. Sada mislimo da je uzrok bio povećani nivo šećera u krvi ili visok pritisak, saopštio je on.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Darko Mladić: život mog oca nije ugrožen

Izvor: Vostok.rs, 14.Jul.2012

14.07.2012. -..Zbog lošeg zdravstvenog stanja Ratka Mladića suđenje bivšem komandantu Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću je odloženo do ponedeljka. O novim detaljima ovog slućaja ispričao je za "Glas Rusije" sin generala Darko Mladić..."Nakon toga što se juče desilo u sudnici mi...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.