Darko Mladić: život mog oca nije ugrožen

Izvor: Vostok.rs, 14.Jul.2012, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Darko Mladić: život mog oca nije ugrožen

14.07.2012. -

Zbog lošeg zdravstvenog stanja Ratka Mladića suđenje bivšem komandantu Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću je odloženo do ponedeljka. O novim detaljima ovog slućaja ispričao je za "Glas Rusije" sin generala Darko Mladić.

"Nakon toga što se juče desilo u sudnici mi smo prirodno bili jako zabrinuti i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << nas su obavestili da moj otac nije životno ugrožen i da će ga zadržati u bolnici na dodatni ispitivanjima. Uslovno je rečeno da će sud zasedati u ponedeljak ali uz određenu ogradu, i to su neformalne informacije. Nama su rekli da su detaljne pretrage izvršene i da je on van životne opasnosti i da oni očekuju da će on u ponedeljak biti spreman za suđenje. Ja sam video dok sam pratio suđenje da nešto nije u redu i šta se dešava. I to je bilo veoma zabrinjavajuće, jer se odjednom prekinulo suđenje i ljudi su se uskomešali i ja sam shvatio da nešto nije kako treba, pogotovo što smo mi kao porodica od početka zabrinuti zbog tog brzog tempa suđenja koji su tamo nametnuli jer naš je stav da njegovo zdravstveno stanje je takvo da on ne može da toliko dugo izdrži taj tempo i to se sad na žalost pokazalo tačnim.

Mi smo videli da je on već trećeg dana imao određene probleme i četvrtog dana se desilo u sred suđenja da je njemu pozlilo. Mi se plašimo da bi to moglo da bude loše, jer ako se ovako nastavi i ponovi, jer svaki ovakav za njega je potencijalno životno opasan. On je takvog zdravlja da ovakve situacije mogu da se završe i na jedan sasvim loš način. Ja sam zadovoljan što moj otac nije u životnoj opasnosti. Iako sada još uvek nemamo podatke o tome ni kakva je dijagnoza ni šta se tačno desilo. Ono što nas u stvari najviše zabrinjava je što se to njemu desilo i što će ga opet vratiti na isti tempo. Možda je on sad imao malo više sreće nego što bi moglo sledeći put da se ponovi. Mi smo u stvari na stanovištu da bi morali da razmotre tamo u organima koji se time bave da se skrati to vreme u kome traje suđenje dnevno i da bude bar pola i možda neko drugo vreme. Ali sada je očigledno da ovoliko vremena njemu može da ugrozi život čak, i samim tim porodica je na stanovištu da moraju da razmotre damu malo olakšaju taj tempo. Nikom nije u interesu da on tamo bude ugrožen. Odbrana je već tražila da suđenje bude u kraćem vremenskom roku, i zahtev odbrane je odbijen. Ja očekujem da će posle ovoga odbrana obnoviti svoj zahtev da skrati to vreme i da se njegovo zdravstveno stanje ponovo temeljno ispita. Mi sad moramo preko formalnih kanala da to opredelimo i uradićemo sigurno, ali podvlačim da je stvar hitna. Situacija zahteva da se brzo radi jer niko ne garantuje da se ovo neće opet desiti u ponedelja, utorak ili neki drugi dan."

Grigorij Sokolov, Vesna Semičastnova,

Izvor: Golos Rossii    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.