MLADIĆEVOJ ODBRANI ZABRANA OTKRIVANJA INFORMACIJA IZ OPTUŽNICE

Izvor: Kurir, 24.Jun.2011, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MLADIĆEVOJ ODBRANI ZABRANA OTKRIVANJA INFORMACIJA IZ OPTUŽNICE

HAG - Haški tribunal zabranio je danas odbrani Ratka Mladića da otkriva javnosti ili medijima informacije i dokumenta sadržane u optužnici, saopštio je taj sud. Istovremeno, portparolka Tribunala Nerma Jelačić izjavila je danas u Hagu da je Mladić podneo zahtev za imenovanje branioca, ali je odbila da otkrije ime advokata.

"Odbrana ni na koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << način, direktno ili indirektno, neće objaviti u javnosti nijedan materijal koji joj je dalo tužilaštvo", saopšteno je iz Tribunala. Specijalni savetnik tužioca Haškog tribunala Frederik Svinen izjavio je agenciji Frans presa da je tužilaštvo podnelo zahtev sudijama 3. juna i da je to praksa koju optužba primenjuje u svim predmetima.

Mladić je optužen za genocid, zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja rata tokom sukoba u BiH od 1992. do 1995. godine. Sledeće ročište je zakazano za 4. jul, kada treba da se izjasni o krivici.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mladićevoj odbrani zabrana otkrivanja informacija iz optužbe

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jun.2011

HAG - Haški tribunal zabranio je danas odbrani Ratka Mladića da otkriva javnosti ili medijima informacije i dokumenta sadržane u optužnici, saopštio je taj sud.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Mladićeva optužnica - super tajna

Izvor: medio.rs, 25.Jun.2011, 03:37

Haški tribunal odlučio je danas da odbrana haškog optuženika Ratka Mladića ne sme da objavljuje dokumente i informacije sadržane u optužnici.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.