DSS: Tužilac Vladimir Vukčević lažima o Bulatoviću krije svoju nesposobnost

Izvor: Press, 18.Okt.2010, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Tužilac Vladimir Vukčević lažima o Bulatoviću krije svoju nesposobnost

Portparol DSS-a Petar Petković izjavio je da je tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević „najgrublje obmanuo javnost iznoseći neistine o radu BIA, dok je njome rukovodio Rade Bulatović". Vukčević je tokom vikenda izjavio da je bivši direktor BIA Rade Bulatović nudio Tužilaštvu za ratne zločine pregovore o predaji Ratka Mladića, ali je odbio da >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ovu tvrdnju detaljnije objasni.- Više je nego jasno i očigledno da je Vukčević ove neistine izneo da bi opravdao svoju nesposobnost i nestručnost da obavlja funkciju tužioca za ratne zločine. Pravi cilj Vukčevićevih optužbi najbolje se vidi u tome što je više od četiri godine trebalo da prođe da bi on ove neistine izneo, kako bi odgovornost za neuspehe prebacio na prethodne funkcionere koji su radili u najboljem interesu države. U pravnoj državi svako mora da snosi odgovornost za svoj rad i svoje rezultate i to mora da važi i za tužioca Vukčevića, čija je odgovornost, između ostalog, i puštanje Ejupa Ganića i Ilije Jurišića - navodi Petković.
Ministar policije Ivica Dačić izjavio je juče da „nema dovoljno informacija" o tvrdnjama tužioca Vukčevića. Vukčević je prošle nedelje i u intervjuu listu „Vreme" izjavio da je 2006. godine postojala najveća šansa za hapšenje Mladića, ali da je ta prilika propuštena zbog opstrukcije za koju još nije utvrđeno ko je odgovoran.
- Mladićevo hapšenje osujetilo je to što je tadašnji šef BIA Rade Bulatović uhapsio Stanka Ristića, koji je skrivao Mladića, što je bio katastrofalan potez, koji je omogućio Mladiću da pobegne. Imali smo Mladića u šaci i bilo je tehničko pitanje kako da se obavi hapšenje - kaže Vukčević.
Pogledaj vesti o: BIA

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.