Ugljanin ulazi u lokalne vlasti

Izvor: Večernje novosti, 15.Feb.2017, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugljanin ulazi u lokalne vlasti

Predsedništvo Stranke demokratske akcije usvojilo sporazum o saradnji sa Sandžačkom demokratskom partijom. Bošnjačka demokratska zajednica bivšeg muftije Muamera Zukorlića - opozicija POSLE nedavnog potpisivanja Deklaracije o strateškom partnerstvu izmeću Stranke demokratske akcije Sandžaka koju predvodi Sulejman Ugljanin i Sandžačke demokratske partije čiji je lider Rasim Ljajić, predsedništvo SDA je u utorak usvojilo tekst Sporazuma o saradnji na nivou >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << gradskih odbora u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, te ovlastilo predsednike ogranaka SDA da potpišu pomenuti akt. Kako se naglašava u saopštenju Stranke demokratske akcije, Sporazum proističe iz Deklaracije o strateškom partnerstvu sa Sandžačkom demokratskom partijom, kojim je planirano zajedničko delovanje u uspostavljanju političke stabilnosti i ekonomskog razvoja Sandžaka. - Potpisivanjem ovog dokumenta će se uspostaviti stabilna skupštinska većina u lokalnim samoupravama, čime će se stvoriti preduslovi za realizaciju više dugoročnih i strateških projekata u Sandžaku - ističe se u saopštenju SDA. Kako se nezvanično saznaje, dogovori o koalicijama SDP i SDA u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu su već u završnoj fazi i mogli bi biti obelodanjeni tokom prvih narednih zasedanja lokalnih skupština. Podsetimo, u Novom Pazaru je trenutno na vlasti SDA sa Sandžačkom narodnom partijom Mirsada Đerleka i političkim organizacijama okupljenim oko Srpske napredne stranke. Da li će novom koalicijom sa SDA, koja je sada opozicija, neko "ispasti" iz vlasti i otići u opoziciju, još nije poznato... Jedino je izvesno da će u opoziciji ostati BDZ bivšeg muftije Muamera Zukorlića. U Tutinu, SDA ima komotnu većinu, koju će samo pojačati koalicijom sa SDP. I u ovoj opštini u opoziciji će ostati samo BDZ... U Sjenici aktuelnu vlast čine SDA i SPS, a ne zna se da li će ulaskom SDP u "kombinaciju" socijalisti i dalje biti deo većinske "priče"? U opoziciji su BDZ i stranke okupljene oko SNS-a. Kako god bilo, svi gradonačelnici će najverovatnije ostati na svojim mestima: Nihat Biševac (SDP) u Novom Pazaru, Šemsudin Kučević (SDA) u Tutinu i Hazbo Mujović (SDA) u Sjenici. Moguće je, jedino, da će doći do promena na čelu nekih opštinskih skupština, a gotovo izvesno u Gradskoj Novog Pazara - baš kao i u opštinskim većima.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

BEZ PRINCIPA – Ugljanin očajnički želi ući u vlast Novog Pazara

Izvor: SandzakPress.net, 15.Feb.2017

Predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin zarad učešća u vlasti u Novom Pazaru odustao je od autonomije Sandžaka kao prekogranične regije, za šta se zalagao prethodnih 25 godina. Naime, predsjedništvo SDA Sandžaka usvojilo je sporazum o saradnji sa SDP-om, nakon što je Rasim Ljajić jasno...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.