Ugljanin: Biću ministar za održivi razvoj

Izvor: Studio B, 19.Jul.2012, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugljanin: Biću ministar za održivi razvoj

"Svakako ću biti ministar u novoj Vladi Srbije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Srbije", rekao je Ugljanin za novosadski "Dnevnik".

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio da će biti ministar za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Srbije u novoj vladi i da je srećan što će u novu vladu ući sa još jednim stranačkim liderom iz Sandžaka, predsednikom SDPS Rasimom Ljajićem, s kojim je, kako je objasnio, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << dobro sarađivao i u prethodnoj.

On je dodao da to znači da će se u novoj Vladi baviti istom oblašću kao i u prethodnoj, u kojoj je ministar bez portfelja.

"Imao sam čast i zadovoljstvo da razgovaram s liderom najmoćnije stranke u Srbiji Aleksandrom Vučićem i vrlo smo blizu postizanja dogovora o tome kako da uvažimo interese i potrebe Bošnjaka Sandžaka i drugih manjina i da zajedno radimo na izgradnji srećne sadašnjice i sigurne budućnosti za sve naše građane koji to od nas očekuju", rekao je Ugljanin.

Ugljanin je, na pitanje šta su njegovi uslovi za ulazak u vladu, rekao da je reč "o nekim stvarima koje predstavljaju i potrebe i interes Bošnjaka Sandžaka".

"Nešto za šta nije bilo razumevanja kod ove vlade. Tu smo se vrlo brzo dogovorili, a i predsednik države Tomislav Nikolić pokazao je vrlo pozitivan stav prema manjinama i njihovim potrebama, kao i Vučić. To će, nadam se, vrlo brzo biti saopšteno javnosti i očekujem da oni to sami kažu, a ne ja", kazao je Ugljanin.

Ugljanin je dodao da je identifikovao održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja kao ključ za razvoj Srbije i da je cilj, s obzirom da u tih 46 opština živi oko milion građana, da se privuče pažnja i domaćih bogatih ljudi, dijaspore i stranih investitora da nađu interes da ulože novac u te sredine.

 
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.