Srbija sve popularnija novogodišnje odredište

Izvor: RTS, 11.Jan.2020, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija sve popularnija novogodišnje odredište

Prve procene pokazuju da je na glavnim turističkim destinacijama u Srbiji za novogodišnje praznike bilo 13 odsto više stranih gostiju nego u istom periodu prošle godine, izjavio je potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Rasim Ljajić je Tanjugu rekao da je najviše stranih turista došlo iz zemalja bivše Jugoslavije, Rumunije, Bugarske, Grčke i Rusije, a bilo je, naročito u Beogradu, i gostiju iz Kine.

"Evidentno je povećanje broja stranih turista u odnosu na protekle godine, posebno ako se ima u vidu da je popunjenost hotelskih i drugih kategorisanih smeštajnih kapaciteta na glavnim destinacijama tokom praznika bila u proseku oko 90 posto, a u Vrnjačkoj Banji, Nišu, na Staroj planini i Zlatiboru, skoro da i nije bilo slobodnih mesta", naveo je Ljajić.
Takođe, dodao je ministar, od početka zimske sezone prodato je za 13 odsto više skijaških karata na Kopaoniku, Zlatiboru i Staroj planini nego prethodne sezone.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVOGODIŠNJI PRAZNICI PRIVUKLI VIŠE STRANIH TURISTA Najbrojnije komšije, ali u Beograd dolaze i iz jedne daleke zemlje

Izvor: Blic, 12.Jan.2020, 11:08

Prve procene pokazuju da je na glavnim turističkim destinacijama u Srbiji za novogodišnje praznike bilo 13 odsto više stranih gostiju nego u istom periodu prošle godine, izjavio je danas potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.