Srbija i Crna Gora zajedno na trećim tržištima

Izvor: Radio 021, 21.Feb.2015, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i Crna Gora zajedno na "trećim tržištima"

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je u subotu da se sa crnogorskim ministrom održivog razvoja Branimirom Gvozdenovićem dogovorio o zajedničkim turističkim nastupima dve zemlje na trećim tržištima.

Ministar Ljajić je istakao da povećanje broja srpski turista u Crnoj Gori za 10 odsto istovremeno znači i povećanje plasmana roba iz Srbije na crnogorsko tržište za 15 odsto. "Naš primerani intres je da u Crnoj Gori boravi što više >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << naših turista, jer to znači povećanje izvoza, ali i povećanje zapošljavanja, s obzirom na to da u Crnoj Gori tokom letnje sezone radi najmanje 15.000 naših građana", rekao je Ljajić.

Ljajić se s Gvozdenovićem sastao na Beogradskom sajmu turizma, koji je počeo 19. februara a završava se 22. februara. Ljajić je posla sastanka rekao novinarima na Sajmu da će već 26. marta, na sastanku u Budimpešti, Srbija i Crna Gora nastupiti sa zajedničkom turističkom ponudom.

Ministar Gvozdenović rekao je da je sa srpskim kolegama dogovoren zajednički nastup pre svega na kineskom tržištu, ali i drugim dalekim tržištima, sa ciljem da se i u Srbiju i u Crnu Goru dovede značajan broj turista iz tih područja. "Ovaj region može da ponudi nešto što drugi ne mogu i to je veoma važno na svetskoj turističkoj mapi", ocenio je Gvozdenović.

Prema rečcima Ljajića, povećanje broja srpskih turista u Crnoj Gori za 10 odsto istovremeno znači i rast plasmana proizvoda iz Srbije na crnogorsko tržište za 15 odsto.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.