Sindikati odlučili: Sa Ljajićem na izbore

Izvor: TvojPortal.com, 11.Feb.2012, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati odlučili: Sa Ljajićem na izbore

/vesti online/ Lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić i vođa Samostalnog sindikata Srbije Ljubisav Orbović potpisaće za koji dan sporazum o zajedničkom nastupu na sledećim izborima.Oni će nastaviti pregovore sa ostalim zainteresovanim strankama o formiranju širih predizbornih saveza, saznaju ”Novosti”.
 


Lider sindikalava Ljubisav Orbović

Prema dosadašnjim >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << najavama, Ljajić je kao stranke sa kojima će voditi predizborne razgovore naveo DS, SPS, PUPS, URS i LDP, dok je Orbović izrazio spremnost da sedne za sto i sa Nikolićevim naprednjacima.

Sporazum SDPS i SSSS podrazumevaće i da te dve opcije zajednički vode eventualne postizborne razgovore za formiranje nove vlade. Ljajić i Orbović imaju želju da njihova strateška saradnja bude dugoročna, a ne jednokratna - samo za predstojeći izborni ciklus.
Programski, SDPS i sindikalce spaja politička borba za prava radnika i socijalno ugroženih slojeva društva. Aktuelni ministar za rad i zapošljavanje ranije je rekao i da bi upravo taj resor mogao u sledećem mandatu da pripadne sindikatima.

Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.