Potpisana Deklaraciju o ekonomskoj saradnji

Izvor: Press, 14.Maj.2013, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisana Deklaraciju o ekonomskoj saradnji

Protokol su potpisali ministri spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, potpredsednik vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekkomunikacija Srbije Rasim LJajić i minister ekonomije Turske Zafer Čaglajan.

Protokol je potpisan u okviru trilateralnog sastanka na nivou šefova država Turske, Srbije i BiH koji danas počinje u Ankari.

Dokumentom je predviđeno uspostavljanje Trilateralnog trgovinskog komiteta čiji će delokrug rada, između >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ostalog, biti razmena informacija i iskustva o pitanjima multilateralnih trgovinskih sporazuma, reagovanje sradnje i trgovinske politike, promovisanja stranih investicija i mogućnosti za saradnju triju država u različitim sektorima.

Takođe, s obzirom na ekonomske prioritete predviđeno je istraživanje mogućnosti i podisticanje ekonomse saradnje na tržištima trećih zemalja.

Strane potpisnice obavezale su se da će podsticati svoje privredne subjekte da učestvuju u poslovnim forumima, izložbama, sajmovima i drugim promotivnim aktivnostima, a preporučivaće poslovnim krugovima da održavaju tilateralne poslovne forume, paralelno sa sastancima Trilateralnog trgovinskog komiteta u određenoj zemljij.

Radi ostvarivanja ekonomske saradnje na trećim tržištima, svaka strana će omogućiti podršku drugim stranama putem svojih trgovinskih predstavnika na tržištima trećih zemalja, saopšeno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.
Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.