Srbija, BiH i Turska potpisale protokol o trgovini

Izvor: Studio B, 14.Maj.2013, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija, BiH i Turska potpisale protokol o trgovini

Ministri trgovine i ekonomije Srbije, BiH i Turske potpisali su danas u Ankari Protokol o formiranju trojnog trgovinskog komiteta tri zemlje, javlja agencija Anadolija

Protokol su potpisali turski ministar ekonomije Zafer Čaglajan, potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Protokol predviđa razvoj ekonomske saradnje u svim oblastima, a danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << će biti održan i forum privrednika tri zemlje. Sastanak ministara ekonomije održan je uoči dvodnevnog sastanka na nivou šefova država koji večeras počinje u Ankari.

Na sastanku učestvuju predsednici Turske i Srbije Abdulah Gul i Tomislav Nikolić, i članovi Predsedništva BiH Nebojša Radmanović, Bakir Izetbegović i Željko Komšić.

Reč je trećem samitu lidera BiH, Srbije i Turske. Prvi je održan 2010. u Istanbulu, a drugi 2011. u Karađorđevu, gde je domaćin bio tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.