Potpisan Sporazum Srbije i Iraka u telekomunikacijama

Izvor: Press, 29.Jul.2015, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan Sporazum Srbije i Iraka u telekomunikacijama

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar telekomunikacija Iraka Hasan Kadim Al Rašid potpisali su danas Sporazum o saradnji u oblasti telekomunikacija između dve zemlje, kojim će biti unapređeni odnosi Srbije i Iraka u ovoj privrednoj grani.
       Potpisivanjem sporazuma završen je zvanični deo trodnevne posete iračkog ministra Srbiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << tokom koje je, pored susreta sa Ljajićem, posetio srpske kompanije iz oblasti telekomunikacija kao što su PTT Srbija, Komtrejd, Iritel, Telegrup, Fabriku kablova u Jagodini i Novkabel u Novom Sadu, kao i Institut Mihajlo Pupin. Ministar Hasan Kadim Al Rašid istakao je nakon potpisivanja sporazuma da je Irak zainteresovan sa sve vidove saradnje u oblasti telekomunikacija sa našom zemljom, uvoz kablova iz Srbije i učešće srpskih telekomunikacionih stručnjaka na razvojnim projektima u Iraku. On je izrazio nadu i da će uskoro biti formirano i neko od mešovitih iračko-srpskih preduzeća u oblasti telekomunikacija, koje bi pokrenulo saradnju i u drugim privrednim delatnostima.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.