Popisan Memorandum o IKT

Izvor: B92, 10.Okt.2012, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popisan Memorandum o IKT

Beograd -- Predstavnici vlada Srbije i SAD potpisali su Memorandum o razumevanju u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija.

Memorandum o razumevanju potpisali su potpredsednik vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić i ambasador SAD Majkl Kirbi, u prisustvu predsednika vlade Ivice Dačića.

Dačić je istakao da je namera potpisivanja ovog memoranduma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uspostavljanje bliže saradnje vlada, ali i kompanija SAD i Srbije.

On je rekao da će potpisnici memoranduma pružiti aktivnu podršku kompanija na zbližavanju na tom polju.

Ljajić je istakao da ovaj memorandum predstavlja poziv američkim kompanijama da ulažu u privredu Srbije u oblasti informacionih tehnologija.

On je rekao da će posebna pažnja biti na procesu digitalizacije, uvođenju elektronske uprave i daljem razvoju informacionog društva.

Ambasador Kirbi ocenio je da je ovaj memorandum izuzetan trenutak u blilateralnoj saradnji dve zemlje, a sektor informacionih tehnologija je ključni u jačanju komercijalnih veza dve zemlje.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Memorandum o komunikacinim tehnologijama

Izvor: RTS, 10.Okt.2012

U prisustvu premijera Ivice Daćića, ministar Rasim Ljajić i ambasador SAD-a Majkl Kirbi, potpisali su Memorandum o razumevanju u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija...Predstavnici vlada Srbije i SAD potpisali su Memorandum o razumevanju u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija...Memorandum...

Nastavak na RTS...

Srbija i SAD potpisale Memorandum o razumevanju za IKT

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2012

BEOGRAD -..Predstavnici vlada Srbije i SAD potpisali su danas Memorandum o razumevanju u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija (IKT)...Memorandum o razumevanju potpisali su potpredsednik vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić i ambasador SAD-a Majkl...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.