Nije ugrožen uvoz srpskog mesa na rusko tržište

Izvor: Capital.ba, 01.Jun.2019, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije ugrožen uvoz srpskog mesa na rusko tržište

BEOGRAD – Ministar trgovine i turizma Srbije Rasim Ljajić izjavio je da nije ugrožen uvoz srpskog mesa na rusko ili tržište Evroazijske unije. Nakon što je Rusija privremeno zabranila uvoz mesa za četiri kompanije iz Srbije, Ljajić je objasnio kako je izvršena kontrola u šest kompanija, a u četiri su otkrivene nepravilnosti, te su dati rokovi da se one isprave. “Vidjećemo za 10 dana da li će ih ukloniti. Ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << tu i banalnih nepravilnosti, ali to su njihovi standardi”, rekao je Ljajić za Radio-televiziju Srbije. Kada je riječ o taksama koje je Priština uvela za robu iz centralne Srbije, Ljajić kaže da se prije može očekivati da budu pooštrene nego da se ukinu. On je naveo da bi poslije 1. jula i Samita lidera Zapadnog Balkana u Parizu trebalo da bude izvjesnije da li se može očekivati nekakav prijedlog za kompromis Beograda i Prištine i da li neko može da utiče na prištinske vlasti. “Optimizam se zasniva samo na očekivanjima da će međunarodna zajednica konačno izvršiti pritisak na Prištinu, jer lopta nije u našem dvorištu”, istakao je Ljajić.  Srna Чланак Nije ugrožen uvoz srpskog mesa na rusko tržište се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Konačno potpisan sporazum! Srbija ulazi u Evroazijsku uniju u oktobru!

Izvor: 011vodič.com, 01.Jun.2019

Tekst sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske ekonomske unije u potpunosti je usaglašen posle dvogodišnjih pregovora koji nisu bili ni malo laki i jednostavni, rekao je srpski ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić na otvaranju srpsko-ruskog biznis foruma u...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.