NP Otadžbina: Degutantno je da Rasim Ljajić iznosi stav o Kosovu i Metohiji

Izvor: KMnovine.com, 19.Avg.2017, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NP ''Otadžbina'': Degutantno je da Rasim Ljajić iznosi stav o Kosovu i Metohiji

Najava da bi Rasim Ljajić u okviru svoje stranke bio prvi među političarima koji bi izneo svoj stav o Kosovu u sklopu unutarsrpskog dijaloga deluje pomalo degutantno.



On sa svoje strane treba da bude probni balon, jer bi njegov predlog u stvari bio predlog Aleksandra Vučića koji treba da ispita i oseti reakciju javnog mnjenja.

Inače, unutarsrpski dijalog je obična politička lakrdija predsednika Republike koji želi da svoje obaveze o >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << predaji Kosova i Metohije, kao uslova za njegov dolazak na vlast od strane Zapada, budu i naše obaveze. On hoće da njegovi dugovi budu i naši dugovi, a da njegova izdaja kada je u pitanju Kosovo i Metohija bude zajednička izdaja svih nas.

Čudno je da je Rasim Ljajić prihvatio jednu takvu nezahvalnu dužnost, imajući u vudu da je u pitanju najvažnije srpsko nacionalno pitanje. Rasim Ljajić uživa dosta solidan ugled među Srbima na Kosovu i Metohiji ali mu ne pripada kao Bošnjaku da on bude taj koji će prvi da iznese svoje političke stavove o sudbini južne srpske pokrajine. Nekada je u izjašnjavanju, kada je u pitanju nacionalnost, postojala rubrika „Srbin muslimanske vere“, pa da se Rasim možda tako deklariše onda ne bi bilo sporno njegovo mišljenje o Kosovu i Metohiji.

Ali ono što je mnogo gore, jesu pomalo šarlatanski nastupi srpskog ministra spoljnih poslova Ivice Dačića. Iako u rezoluciji SB UN 1244 piše da je Kosovo i Metohija deo države Srbije, iako u Ustavu Republike Srbije piše da je južna srpska pokrajina njen neotuđivi deo Ivica Dačić se deli, razgraničava, manastirima dodeljuje eksteritorijalni status, i šta sve ne. Ali ono što generališe stav Srba po pitanju Kosova i Metohije najbolje je opisao otac ubijenog 12-ogodišnjeg dečaka iz Goraždevca Pantelije Dakića koji u prisustvu istog Ivice Dačića neprikosnoveno kaže, da bi za njega lično u životu gora stvar od ubistva njegovog sina bila da Srbija prizna nezavisno Kosovo, makar i krnje.

Neobjašnjivo je kako Ivica Dačić Goražedevac kod Peći misli da podeli sa Albancima a da grob Pantelije Dakića ne ostane u tuđoj državi.

Još i kaže da njegovu ideju o podeli Kosova podržava lično i predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin. Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ misli da bi Vladimir Putin još žešće i sa većom voljom podržao borbu Srbije da odbrani Kosovo i Metohiju a ne da se od njega odriče. A kad smo već kod predsednika Ruske Federacije javnost u Srbiji je zaprepašćena da i Ivica Dačić, i Aleksandar Vučić, a ranije i Tomislav Nikolić punih pet godina lažu rusku stranu da će humanitarnom centru u Nišu dati diplomatski status. Ruska Federacija je ipak imperija da bi se aktuelna vlast sa njom poigravala. Ali zato kada je potrebna pomoć Rusije i Vučić i Dačić zacvile pred vratima Moskve. A kada treba da ispune svoje obećanje zbog straha od Vašingtona oni obmanjuju i rusku i srpsku javnost.

Srpska narodna poslovica glasi „Od straha amajlije nema“. A jedna druga, koja se često čuje kod Srba, zapisana je ovako: „Kume, drži malo i ti kumstvo, ne mogu samo ja, inače propade!“

Kosovska Mitrovica
19.08.2017. godine
Informativna služba
Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije
„Otadžbina“


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2017 ::    Hvala na interesovanju


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.