Ljajić o političkoj upotrebi korone: Odluke vlade kao balansiranje na žici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2020, 18:36

Ljajić o političkoj upotrebi korone: Odluke vlade kao "balansiranje na žici"

Sinoćnji protesti u Beogradu, u kojima je povređeno desetine policajaca i učesnika protesta, prema oceni potpredsednika vlade i ministra trgovine Rasima Ljajića, nisu imali "bilo kakve veze sa koronom i eventualnim uvođenjem najavljenog policijskog časa, već je to, prema njegovoj oceni bio "festival desničarenja i navijačkih grupa", u kome je ispoljena brutalnost na najgori način.

"Koliko sam video to je bio brutalni napad na policiju, izveštači regionalnih medija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su čuli najskarednije povike , nazivali su policajce Trcima, poturicama, Šiptarima", rekao je Ljajić u "Pravom uglu RTV-a", uz ogradu da, ukoliko je bilo prekoračenja od strane policije to treba ispitati.

Na pitanje da li je sinoćni događaj posledica izbornog procesa, Ljajić je odgovorio da "nije sporno da se nezadovoljstvo manifestuje ukoliko je ono mirno i civilizovano, sa izražavanjem jasnih političkih zahteva i stavova", ali ovakvo ne zna nijednu zemlju koja bi to mogla da toleriše.

"Ako je to model političkog ponašanja svi smo na krivom putu", rekao je Ljajić.

Na pitanje hoće li Vlada, čiji je on podpredsednik, sutra odustati od odluke o uvođenju najavljenog policijskog časa, što je bio povod za protest u Beogradu, Ljajić nije dao konkretan odgovor , ali je rekao: "Nisam primetio da je to jedan od okidača"…

Konačnu reč o tome, rekao je, doneće struka.

Osvrćući se na ocene o "političkoj upotrebi korone", pre, za vreme i posle izbora, što je, s jedne strane, izazvalo preveliko opuštanje građana i porast inficiranih, a s druge nepoverenje građana u zvanične mere i procene, Ljajić je odgovorio da je Vlada morala da balansira – da se bori za zdravlje ljudi, a s druge strane da ne stane ekonomija.

Odbacujući kritike da je Vlada prevremeno, zbog izbora, popustila mere, što je rezultiralo prevelikim opuštanjem građana i naglim porastom inficiranih , Ljajić je rekao da imamo rast inficiranih u čitavom regionu, i da je Srbija samo radila sve što su radile i druge zemlje u Evropi.

"Ko je ovo mogao da očekuje? Nismo jedina zemlja koja je organizovala izbore pod ovim uslovima…život mora da ide, bez obzira na okolnosti", rekao je Ljajić, opisujući odluke vlade kao "balansiranje na žici".

Ceo intervju možete pogledati ovde.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ljajić: Protest u Beogradu festival nasilja, nije imao veze sa uvođenjem policijskog časa

Izvor: Danas, 08.Jul.2020

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić ocenio je da je sinoćnji protest u Beogradu bio "festival nasilja i desničarenja" koji nije imao veze sa epidemiološkom situacijom u Srbiji, niti s najavom uvođenja policijskog časa u glavnom gradu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.