Ljajić o odluci Crne Gore: Svi ćemo imati štetu ako se udje u spiralu mera i kontramera

Izvor: Beta, 27.Maj.2020, 10:55

Ljajić o odluci Crne Gore: Svi ćemo imati štetu ako se udje u spiralu mera i kontramera

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da će svi u regionu trpeti štete ukoliko se posle odluke Crne Gore da od 1. juna ne otvori granice za državljanje Srbije, udje u spiralu mera i kontramera.Ljajić je za Radio televiziju Srbije rekao da ne vidi ekonomsku logiku u toj odluci Podgorice i dodao da je i epidemiološka situacija u regionu takva da omogućava olakšan prelaz granica."Crna Gora ima interes da ima najbolje moguće odnose sa Srbijom, ako ništa drugo zbog velikog broja naših turista koji letuju tamo a Srbija izvozi i više od 750 miliona evra robe u Crnu Goru, posebno u letnjim mesecima", kazao je ministar.Komentarišući izjavu ambasadora Crne Gore u Beogradu da odluka nije konačna, Ljajić je rekao da se nada da će od 1. juna i državljani Srbije moći da putuju u Crnu Goru "kao što je i Srbija otvorila granice za sve putnike"."Svi bi trebalo da spuste loptu i da udju u proces dogovaranja i rešavanja otvorenih pitanja. Treba da se vratimo na teren ekonomije i interesa a interes Srbije je da ima najbolje moguće odnose sa svima u regionu", dodao je Ljajić.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: 'Svi bi trebalo da spuste loptu'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Maj.2020

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je da će svi u regionu trpeti štete ukoliko se posle odluke Vlade Crne Gore, donesene 25. maja, da od 1. juna ne otvori granice za državljanje Srbije, uđe u spiralu mera i kontramera. Ljajić je za Radio televiziju Srbije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.