Ljajić: Svima u interesu da Srbija i Crna Gora imaju najbolje odnose

Izvor: RTS, 27.Maj.2020, 08:31

Ljajić: Svima u interesu da Srbija i Crna Gora imaju najbolje odnose

Ministar trgovine turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je za RTS rekao da bi Srbija trebalo da ima najoblje moguće odnose sa svim zemljama u regionu i da je mnogo učinjeno na tom polju, naročito ako se pogleda inicijativa Aleksandra Vučića o mini šengenu.
Govoreći o odnosima Srbije i Crne Gore, Rasim Ljajić je, gostujući >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Jutarnjem dnevniku RTS-a rekao da će na kraju svi da imaju štetu ako se uđe u spiralu kontramera.

Rekao je da je u interesu Crne Gore da ima najbolje moguće odnose sa Srbijom jer veliki broj turista iz Srbije letuje tamo a Srbija izvozi više od 750 miliona evra robe u Crnu Goru, naročito u letnjem periodu.
"Ako ostane na snazi odluka da građani Srbije ne mogu da letuju tamo, svima će biti na štetu", rekao je Ljajić.
Kaže da je i crnogorski ambasador rekao da ta odluka nije konačna i da se nada da će od 1. juna građani Srbije moći da putuju u Crnu Goru kao što je i Srbija otvorila granice za sve putnike.
"Treba da se vratimo na teren ekonomije i interesa. Imamo interes da pravimo najbolje moguće odnose", naveo je Ljajić.

Ističe da bi svi trebalo da spuste loptu i da uđu u proces dogovaranja i rešavanja svih otvorenih pitanja.
"Interes svih je da avioni lete i da putnici i roba idu u jednom i drugom pravcu", naveo je ministar trgovine turizma i telekomunikacija.
Sinoć je direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije obavestio "Montenegro erlajns" da se suspenduje pravo sletanja aviona crnogorske nacionalne avio-kompanije na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".
Prekjuče je doneta odluka da Crna Gora otvara granice za zemlje koje imaju najviše 25 aktivnih slučajeva na 100.000 stanovnika, a granice sa Srbijom nisu otvorene. Ta odluka izazvala je oštre reakcije političara u Srbiji. 
Odmor u zemlji ili van nje Ministar Rasim Ljajić je govorio i o letnjoj turističkoj sezoni. Na pitanje da li bi savetovao građanima da putuju u Grčku, rekao je da je odluka na svakom pojedinačnom građaninu i da nema zabrana.
"Mi samo kažemo da bi trebalo razmisliti da li da letujete van zemlje ili u zemlji", rekao je Ljajić.
Dodao je da svaka zemlja apeluje da se odmori provedu upravo u tim zemljama iz razloga sigurnosti. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić o odluci Crne Gore: Svi ćemo imati štetu ako se uđe u spiralu mera i kontramera

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Maj.2020

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da će svi u regionu trpeti štete ukoliko se posle odluke Crne Gore da od 1. juna ne otvori granice za državljanje Srbije, uđe u spiralu mera i kontramera...Ljajić je za Radio televiziju Srbije rekao da ne vidi ekonomsku...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.