Ljajić: Uskoro sporazum o readmisiji sa Iranom

Izvor: N1 televizija, 29.Sep.2018, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Uskoro sporazum o readmisiji sa Iranom

Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Irana upravo usaglašavaju tekst sporazuma o readmisiji, čime će se stvoriti pravni osnov za vraćanje onih koji zloupotrebljavaju bezvizni režim između dve zemlje, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić.

Ljajić je za list Politika rekao da bi postizanje tog sporazuma bilo dobro za Srbiju, navodeći da očekuje da bude dobro primljeno i u Evropskoj uniji >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << (EU).

"Nećemo i ne želimo ni na koji način da ugrozimo naš 'beli šengen'. Bezvizni režim sa EU je naš apsolutni prioritet u odnosu na sve ostalo", kazao je Ljajić, koji je i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović rekla je za Politiku da pitanje usklađivanja vizne politike nije pitanje bilo koje države pojedinačno, već celokupne Zajednice.

"Ovde se radi o tome da kada ste članica uvodite vize svim država za čije državljane EU zahteva vizu. I to ima smisla kada ste država članica, naročito iz bezbednosnih, ali i ekonomsko - socijalnih razloga. O kojim se državama radi precizirano je posebnim propisom EU", kazala je ona.

Dodala je da su granice Srbije bezbedne za sve, navodeći da je to pokazano i tokom migrantske krize, u šta se kako je navela može uveriti svako iz EU.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Ljajić: Napad na Milorada Pupovca epilog višemesečne kampanje

Izvor: Beta, 29.Sep.2018

Ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić saopštio je da je napad na poslanika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorada Pupovca epilog višemesečne kampanje koju protiv njega vode pojedini mediji, kao i desničarske i braniteljske organizacije u Hrvatskoj.Ljajić je naveo da očekuje...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.