Ljajić: UN znale za trgovinu organima na Kosovu

Izvor: Politika, 17.Feb.2011, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: UN znale za trgovinu organima na Kosovu

BEOGRAD - Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio je danas da su UN znale za trgovinu ljudskim organima na Kosovu, kao i predstavnici svih značajnih institucija koje su tada bile prisutne na tom prostoru.

„Poznato je da je UNMIK vršio suštinsku vlast u periodu kada se događala trgovina ljudskim organima na Kosovu, da su čelni ljudi imali sva saznanja, ali da je politika međunarodne zajednice bila stabilnost pre pravde”, rekao je Ljajić u Vladi Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << nakon sednice Socijalno-ekonomskog saveta.

Prema njegovim rečima, po cenu očuvanja političke stabilnosti predstavnici međunarodne zajednice su „žmurili na oba oka i držali tu temu zabranjenom dok nije objavljen izveštaj Dika Martija”.

Ljajić je rekao da Srbija traži da ceo postupak bude prenet na teren prava i pravde i da joj nije u interesu da se ta tema politizuje niti da bude prepreka za otpočinjanje političkog dijaloga Beograda i Prištine.

„Kada je reč o dijalogu, lopta je u dvorištu Prištine, a kada je reč o okončanju i stavljanju tačke na izveštaj Dika Martija lopta je u dvorištu međunarodne zajednice”, rekao je Ljajić.

Tanjug

objavljeno: 17.02.2011.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"UN znale za trgovinu organima"

Izvor: B92, 17.Feb.2011

Beograd -- Ministar rada i socijalne politike Srbije Rasim Ljajić izjavio je da UN "žmurile i na jedno i na drugo oko" na informacije o trgovini organima na Kosovu...On je dodao da nije novost da su UN znale za trgovinu organima na Kosovu ali da je politika bila "stabilnost pre pravde"...Ljajić je...

Nastavak na B92...

LJAJIĆ: UN ŽMURILE NA OBA OKA

Izvor: Kurir, 17.Feb.2011

BEOGRAD - Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio je danas da su UN znale za trgovinu ljudskim organima na Kosovu, kao i predstavnici svih značajnih institucija koje su tada bile prisutne na tom prostoru..."Poznato je da je Unmik vršio suštinsku vlast u periodu kada se događala trgovina...

Nastavak na Kurir...

Marti ne zna za dokumente iz 2003.

Izvor: B92, 18.Feb.2011, 00:10

Pariz -- Izvestilac SE Dik Marti kaže da nije video prepisku UNMIK-a i Haškog tribunala koja svedoči da su one znale za trgovinu ljudskim organima na Kosovu još 2003...U ovim prepiskama, prema francuskom kanalu 24, se nalazi niz detaljnih svedočenja o transportovanju otetih na Kosovu do Žute kuće...

Nastavak na B92...

Efikasnost međunarodne saradnje pod znakom pitanja

Izvor: S media, 18.Feb.2011

Izvestilac Saveta Evrope Dik Marti izjavio je, posle objavljivanja poverljivog dokumenta UNMIK-a o trgovini organima na Kosovu, da nije bio upoznat s tim izveštajem i postavio je pitanje o efikasnosti medjunarodne saradnje...Televizija "Frans 24" objavila je poverljivi izveštaj iz 2003. godine o istrazi...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.